Samsun, Çorum, Ordu, Tokat, Amasya ve Sinop illerini kapsayan Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı “Kur’an Kursları Arası Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali” Ordu’da gerçekleştirildi.

Kur’an kurslarına katılımı artırmak ve Kur’an kurslarında okuyan öğrencileri Kur’an-ı Kerim’i güzel okumaya teşvik etmek amacıyla 18 yaş altı kız ve erkek öğrenciler olmak üzere iki kategoride düzenlenen “Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma” yarışmaları neticesinde illerde yapılan elemelerde birinci olan öğrenciler bölge finalinde yarıştılar.

Komisyonun değerlendirmeleri sonucunda kızlar kategorisinde Samsun’u temsil eden Zeynep Betül Karaca bölge birincisi olurken Çorum’dan Zeynep Yekeler ikinci, Amasya’dan Şefika Kaya ise üçüncü oldu. 

Erkeklerde ise yine Samsun’dan Burak Keskin birinci, Çorum’dan Muhammed Çuluk ikinci, Sinop’tan Salih Aktan üçüncü oldu. 

İl Müftüsü Mürsel Öztürk, yarışmaya katılan öğrencilere teşekkür ederek, “Kur’an bütün kitapların başıdır. Kur’an bizim her şeyimiz. Onu güzel okumak, Onun bize emrettikleriyle amel etmek bizim için ibadettir. Bizim ecdadımız Anadolu coğrafyasında Kur’an’a büyük hizmetler etmiş ve Cenab-ı Hakk da bizi mahcup etmemiştir. Ecdadımız Kur’an’a hizmetle yükselmiştir. Çünkü Allah, Kur’an'a hizmet edenleri yükseltir ve yüceltir.” ifadelerini kullandı.

Yarışmanın sonunda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan