“Çanakkale Ruhu ve Mehmet Akif Ersoy İle Anlaşabilmek”

Ünye İlçe Müftülüğü, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla “Çanakkale Ruhu ve Mehmet Akif Ersoy İle Anlaşabilmek” konulu konferans düzenledi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, İlçe Müftülüğünce düzenlenen liseler arası şiir okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler, ''Çanakkale Şehitlerine'' adlı şiiri seslendirdi.

Ardından, Kişisel Gelişim ve Sosyal İletişim Uzmanı Fatih Akbaba’nın konuşmacı olarak katıldığı “Çanakkale Ruhu ve Mehmet Akif Ersoy İle Anlaşabilmek” konulu konferansa geçildi.

Fatih Akbaba konferansında, “farklı bir Mehmet Akif Ersoy profili”ni izleyicilerle paylaştı.

Akbaba şunları kaydetti:

''Mehmet Akifler doğuracak anneler yetiştirmenin önemini ancak İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatını öğrenerek anlayabiliriz. Çanakkale öyle bir mücadeledir ki asırlardır yorgun düşmüş bir milletin varlığını, bağımsızlığını devam ettirme savaşıdır. Bu eşsiz destan; vatanı, bayrağı, milleti, dini ve devleti için canını Allah yolunda feda eden, böylece Allah rızasına eren şehitlerin destanıdır.”

Zaman zaman duygulu anların yaşandığı konferansta Akbaba; Mehmet Akif’in duruşu, şahsiyeti ve zor olaylar karşısında sergilediği örnek tavırlarına değindi.

Program, lise öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiiri güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye takdimiyle sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan