Altınordu İlçe Müftülüğünce Hz. Ömer Camii bünyesinde yapımı tamamlanan 4-6 yaş Kur'an kursunun açılışı gerçekleştirildi.

Yetişkinler Kur’an kursunun yanı başında bulunan kursta 80 çocuk değerler eğitimi alacak.

Kursta ayrıca hafta içi okuluna devam eden öğrenciler için cumartesi ve pazar günleri okul derslerine ek etütler yapılacak.

Öte yandan Hz. Ömer Camii müştemilatında inşaatı devam eden Diyanet Gençlik Merkezi de önümüzdeki günlerde hizmete girecek.  

Kısacası Hz. Ömer Camii Altınordu'da yaşayan "4'ten 84'e" herkesin buluşma noktası olacak.

4-6 yaş Kur'an kursu açılışında konuşan Ordu İl Müftüsü Mürsel Öztürk, doğan her çocuğun "fıtrat" üzere doğduğunu, fıtratın ise İslam olduğunu ifade etti.

Müftü Öztürk, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“4-6 yaş Kur’an kursları, Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü iken bizzat onun tarafından başlatılmış ve bugün ülkemizin genelinde yaygınlaşmış büyük bir hizmettir. 
Yüzde doksan dokuzu Müslüman olan bir ülkede çocukların dinini, değerlerini öğrenmesinden daha tabii bir şey olamaz. Burada bir ilki de hocalarımız gerçekleştiriyor. Sınıflarımızdan biri de 4-6 yaş grubundan sonra ilkokula devam eden çocuklarımız için cumartesi ve pazar günleri hizmet verecek. Okula giden çocuklarımızı cumartesi ve pazar günleri camiyle buluşturmaya devam edeceğiz. Geçmişte camilerimiz birçok fonksiyonu olan yerlerdi. Bugün de camilerimiz yeniden asli fonksiyonlarına dönüyor.”  

Diyanet Gençlik Merkezinin de önümüzdeki günlerde açılacağını söyleyen Öztürk: “Yakın bir süre içerisinde bu mekânda bir de Diyanet Gençlik Merkezi hizmete açacağız. Açılacak olan gençlik merkezimiz ile birlikte bu mekânı bir kampüs haline getiriyoruz. Burası çevrede bulunan gençlerimizin, üniversiteye gidenler de dâhil olmak üzere herkesin camiyle buluştuğu, caminin gölgesinde bulundukları bir yer olacak. Böylece camilerimiz de asli fonksiyonlarına kavuşacak.” dedi.

Altınordu İlçe Müftüsü Mustafa Düzgüney ise Hz. Ömer Camii'nin bir cazibe merkezi olacağına dikkat çekerek: “Burada bir yıl eğitim alan yavrularımız okula başladıklarında da onlarla haftada en az iki gün görüşmeye devam edeceğiz. Burası çocuklarımız, gençlerimiz ve yetişkinlerimiz için hazırlayacağımız imkânlarla tam bir eğitim kampüsü ve cazibe merkezi haline gelecek.” ifadelerini kullandı. 


 

Editör: Mehmet Çalışkan