Ramazan ayının ilk cumasında Ankara Hacı Bayram Camii'nde irad ettiği cuma hutbesinde, zina ve eşcinselliğin yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim'de Allah-u Teâla tarafından haram kılındığını ifade etmesi üzerine, bazı kesimlerin İslam'ı hedef alarak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a ve Diyanet'e yönelik kara propaganda başlatmasına tepkiler dinmiyor.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a ve irad ettiği hutbeye, toplumun bütün kesimlerinden destek mesajları geliyor.

Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a desteğini açıklayan Ordu İl Müftüsü Mürsel Öztürk, Diyanet Haber'e yaptığı açıklamada, Diyanet'in Türkiye'deki en köklü ve saygın kuruluşlarından birisi olduğunu belirterek; "Kurumumuzun saygıdeğer Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın Ankara Hacı Bayram Camii'ndeki cuma hutbesinde, İslam’ın en temel yasaklarından birisi olan zina ve eşcinselliğin Kur’an’da lanetlendiğini söylemesinden dolayı sözde İnsan Hakları Derneği tarafından suç duyurusunda bulunulmasını ve Ankara ile İzmir barolarının açıklamalarını kınıyor, bu konuda Diyanet İşleri Başkanımızın yanında olduğumuzu belirtiyoruz." dedi.

- Ordu Valisi Seddar Yavuz’dan Başkan Erbaşa destek mesajı

Ordu Valisi Seddar Yavuz'un İHD'nin ve söz konusu baroların yaptığı açıklamaları kınadığını belirten Müftü Öztürk, Vali Yavuz'un; "Başkanın nasıl hutbe okuyacağına karışan hadsizler var. Diyanet Allah’ın dinini anlatmak zorundadır. Sizin zihninizde yarattığınız dini değil!" ifadelerine yer verdiğini aktardı.

- STK’lardan Başkan Erbaş’a tam destek

Ordu Müftülüğüne Başkan Erbaş için destek mesajları yağdığını belirten Öztürk, Ordu’da faaliyet gösteren STK’ların da basın açıklamaları ile Erbaş'a destek mesajlarını ilettiklerini kaydetti.

- Diyanetimize ve onun saygıdeğer Başkanına yapılan bu saldırıları şiddetle kınıyoruz

Müftü Öztürk şöyle devam etti:

"19 ilçe müftümüz ve halen Vefa Destek Grubu'nda çoğu görev yapan 2 bin 500 civarındaki din görevlisi hocalarımız da Ordulu kardeşlerimiz de Sayın Diyanet İşleri Başkanımızın yanında olduklarını ifade etmişler ve özetle şu hususları dile getirmişlerdir:

Dün olduğu gibi bu gün de ümmet coğrafyasına hizmet eden, mazlumların, çaresizlerin imdadına yetişen, iman ve hakikat ölçülerini her alanda ve herkese hatırlatmaya çalışan Diyanetimize ve onun saygıdeğer Başkanına yapılan bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. İslam’ın en temel yasaklarından olan zina ve eşcinselliğin Kur’an’da lanetlendiğini Diyanet İşleri Başkanımız söylemeyecek de kim söyleyecek? Zinanın ve eşcinselliğin zararları ortadayken, insan hakları bahane edilerek İslam’a saldırdıklarını ve nefret söylemi geliştirdiklerini bu milletin görmediğini mi zannediyorlar? Diyanet İşleri Başkanımızın açıklaması üzerinden İslam’ın değerlerini sorgulamak, kutsal olana saldırmak ve toplumun temel değerlerini aşağılamak gibi bir yaklaşım içerisindedirler. 

Sözde İnsan Hakları Derneği, Ankara ve İzmir barolarının bu sapkınların avukatlığını yaparak Diyanet İşleri Başkanımız hakkında suç duyurusunda bulunmasını kınıyor, sonuna kadar Diyanet İşleri Başkanımızın yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz."


Mürsel ÖZTÜRK
Ordu İl Müftüsü

Editör: Mehmet Çalışkan