Ordu Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca “Baba Okulu Eğitim Semineri” düzenlendi.

Seminerin 3’üncü hafta konuğu Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak topluma yönelik çalışmaları büyük bir gayretle sürdürdüklerini ifade eden Akbulut, “Aile ve Dini Rehberlik Dairesi Başkanlığı tarafından ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik hizmetler, vatandaşlarımızın da ilgisini çektiği için bu alanda neye ihtiyaç varsa o ihtiyaca yönelik çalışmalar gerçekleştirmekteyiz.” dedi.

- Aile sadece anne ve babadan ibaret değildir

Ailenin sadece anne ve babadan ibaret olmadığına işaret eden Akbulut şöyle devam etti:

“Aile denildiği zaman hem anne hem baba hem çocuklar hem de akrabalar değerlendirilmelidir. Ülkemizde sadece özellikle annelerin eğitimleri, kadına dair çalışmalar hem bizim hem diğer kurumların yaygın bir eğitim çeşidi iken babaya, erkeğe yönelik bir hizmet politikası yürütülmediğine şahit olduk. Bu alandaki eksikliği gidermek adına baba olabilmek, babanın sorumluluğunun üstlenilmesine katkıda bulunmak, baba ve anne arasındaki ilişkiyi hem psikoloji hem iletişim teknikleri hem de Kur’an ve sünnet bağlamında ele almak için ‘Baba Okulu’ projesi başlattık.

- Aile toplumsal bir diriliş yeridir

Bu proje Türkiye’de Ordu, Samsun, Kütahya ve Eskişehir olmak üzere dört ilde pilot olarak uygulanmaya başlandı. Projeye yönelik vatandaşlarımızın ilgisi gayet güzel, hatta bazı illerimizden de proje kapsamına alınmaları hususunda talepler almaktayız. Projenin sonunda katılımcıların ‘Baba Okulu’na hangi düşünce ve davranış tarzlarıyla katıldıkları, bitirdiklerinde de hangi kazanımları elde ettikleri hususlarını ayrıca gözlemleyip tespit edeceğiz. Eğitim insan hayatında mutlaka bir değişikliğe ve bir dönüşüme sebebiyet verecektir. Bu anlamda da sorumluluk bilinci taşıyan babalarımızın bu eğitimlere iştirak ettiklerine şahit oluyoruz.”

“Baba Okulu” projesi 2020’de 81 ilde uygulanacak

“Baba Okulu” projesi ile ilgili çalışmaların ve planlamaların devam ettiğini belirten Akbulut, “Bu çalışmaların sonunda 2020 için 81 ilde ‘Baba Okulu’ eğitimlerini devam ettirmeyi planlıyoruz.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan