Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı koordinesinde sürdürülen 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu'nun daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla ülke genelinde tanıtım ve istişare toplantıları düzenleniyor.

Bu kapsamda Niğde İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Niğde Şubesi koordinesinde gerçekleştirilen toplantıya, Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Fatih Mehmet Karaca konuşmacı olarak katıldı.

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde düzenlenen toplantıya İl Müftüsü Osman Ayas, ilçe müftüleri ve din görevlileri katıldı. 

Toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Osman Ayas, “Niğde İl Müftülüğü olarak bir önceki yıl yapılan kurban hisse miktarının üzerine çıkmak için gayret ediyoruz.” dedi. 

Ardından kürsüye davet edilen Rehberlik ve Teftiş Başkanı Fatih Mehmet Karaca ise, Kurban Organizasyonun bir iyilik hareketi olduğunu vurguladı. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının emanet bilinciyle hareket ettiğini belirterek yurtiçinde ve yurtdışında mağdur ve masum insanların umudu olduğunu belirtti.

Editör: Mehmet Çalışkan