Niğde İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Diyanet Gençlik Kulübü iş birliğinde “İyilik Ekseninde Aile” konulu bir konferans düzenlendi.

İl Müftüsü Mehmet Sırrı Şık’ın konuşmacı olarak katıldığı "İyilik Ekseninde Aile" konulu konferans, Niğde Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öğrencilerinin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansta İl Müftüsü Şık; aile kurumu, eş seçimi, anne-baba ve çocuk sevgisi konusunda Hz. Peygamber örnekliğinde Nebevi yöntemlere dikkat çekerek aile kurumunun iyilik ekseni etrafında şekillenmesi gerektiğini vurguladı. 

Konferans sonunda Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Diyanet Gençlik Kulübü adına, Niğde İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Mustafa Bıyık tarafından İl Müftüsü Mehmet Sırrı Şık’a plaket takdim edildi.

Konferansın ardından üniversite kampüsünde düzenlenen iftar programında akşam ezanının okunmasıyla hep birlikte oruçlar açıldı.

Konferansa İl Müftüsü Mehmet Sırrı Şık, Ömer Halisdemir Üniversitesi öğretim üyeleri, Niğde İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu personeli, gençlik koordinatörleri ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Diyanet Gençlik Kulübü üyeleri, manevi rehberler, cami görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


 

Editör: Mehmet Çalışkan