Koronavirüs salgını nedeniyle mağduriyet yaşayan ailelere destek olmak amacıyla Niğde Valiliği bünyesinde oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmalarına, İl ve ilçe müftülükleri de destek vererek, sokağa çıkmaları sınırlandırılan hasta ve yaşlı vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor.


"Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmalarında diğer kamu görevlileriyle el ele vererek aktif bir şekilde sahada görev yapan din görevlileri, mesai mefhumu gözetmeden, sokağa çıkmaları sınırlandırılan genç, yaşlı ve hasta vatandaşların ihtiyaçlarını karşılarken bu zor günlerde kendilerine uzanacak bir yardım eli bekleyen tüm kesimin de yardımına koşuyor.

Niğde’de görev yaptıkları mahallede sokağa çıkmaları sınırlandırılan yaşlı ve hasta vatandaşları evlerinde ziyaret eden din görevlileri, ihtiyacı olanlar için alışveriş yaparak evlerine teslim ediyor.

Ziyaret edilen vatandaşlara; evlerinde ailece namaz kılmaları, hatim okumaları, dua ve zikir gibi ibadetlerle meşgul olmaları tavsiye ediliyor.

Din görevlilerini karşılarında görünce duygulanan vatandaşlar, yaptıkları hizmetlerden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek hayır duada bulunuyor.

Koronavirüsün neden olduğu yaraları sarmak için seferber olan din görevlileri, Niğde Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Niğde Şubesi iş birliğinde hazırlanan gıda, temizlik ve diğer ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardım kolilerini, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor.
 

Editör: Mehmet Çalışkan