Nevşehir İl Müftülüğüne bağlı Kurşunlu Camii, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yenileme çalışmasının ardından kılınan Cuma namazıyla birlikte yeniden ibadete açıldı.

1726-1727 yılları arasında Sadrazam Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’nın inşa ettirdiği, halk arasında Kurşunlu Camii diye bilinen Damat İbrahim Paşa Camii, 2018 yılında başlatılan yenileme çalışmalarının ardından 2022 yılı Ramazan ayının ilk Cuma namazı ile yeniden ibadete açıldı.

Açılış töreninde konuşan İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, caminin dört yıla yakın süren yenileme çalışmalarının ardından yeniden ibadete açılmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Müftü Altunkaya, “Bu cami bizim için çok önemli bir değere sahip. Damat İbrahim Paşa tarafından yaptırılmış camimiz şuanda yenileme çalışmasının ardından tekrardan ibadete açıldı.” dedi.

Törene, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

Editör: Mehmet Çalışkan