Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Nevşehir’de yatılı hafızlık Kur’an kurslarında eğitim alan öğrencilerle bir araya geldi.

Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu’ya Kur’an kursu ziyaretlerinde, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Kurra Hafız Fatih Okumuş ve İl Müftüsü Yakup Öztürk eşlik etti.

Başkan Yardımcısı Muslu, Acıgöl ilçesi Karapınar kasabası Şeyh’ül Kurra İbrahim Tanrıkulu Yatılı Erkek ve Kız Hafızlık Kur’an Kursları ile Nevşehir merkezde bulunan Şeyh’ül Kurra Mehmet Rüştü Aşıkkutlu Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu ve Üftade Yatılı Kız Kur’an Kursunda hafızlık yapan öğrencilerle bir araya geldi.

Hafızlık talebeleriyle sohbet eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Muslu, Kur’an kursunda görev yapan din görevlilerinin önemli bir görev üstlendiğini belirtti, kendileri de kurra hafız olan hafızlık hocalarına emek ve gayretlerinden dolayı teşekkür etti. 

Prof. Dr. Muslu, Kur’an kurslarında hafızlık eğitimi alan öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Kur’an’ı okuyacak, ezberleyeceksiniz. Sonra okuduğunuz ayetleri anlayacak ve anladığınızı yaşayacaksınız. Sonra da sizden sonrakilere öğreteceksiniz. Bundan ise iyi bir kul olacaksınız. Yegâne hedefimiz Allah’ın rızası ve iyi bir kul olmak, iyi bir insan, iyi bir Müslüman olmak olmalıdır.”
 

Editör: Mehmet Çalışkan