Nevşehir İl Müftülüğü “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinlikleri kapsamında Kur'an kursu öğreticilerine yönelik kahvaltı programı düzenledi.

Uçhisar Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen programda Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Kur'an kursu öğreticileri ile bir araya geldi.

Toplumda kadın ve erkeğin bir bütün oluşturduğunu ve ayrı düşünülemeyeceğini belirten Vali Becel, kadının rolü ve aile bütünlüğü noktasında Diyanet İşleri Başkanlığı personeline önemli görevler düştüğünü söyledi.

Becel, Kur'an kursu öğreticilerinin Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik etti.

Programın açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya ise "İslam ile birlikte kadının diri diri toprağa gömülen değersiz bir varlık olmaktan çıkıp, ayakları altına cennet serilen annelere dönüştüğünü" söyledi.

İl Müftüsü Altunkaya, "Yüce dinimiz İslam'a göre kadın ve erkek arasında yaratılış gayesi, varoluş değeri ve kulluk sorumluluğu açısından hiçbir fark yoktur. İslam nazarında kadın, erkekle birlikte 'Oku!' emrinin ilk muhatabı, el üstünde tutulması gereken bir emanet, güzel muameleyi hak eden bir eş ve ayakları altında cennet serilen bir annedir." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan