Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan "İl Müftüleri Kararnamesi" kapsamında Nevşehir İl Müftülüğü görevine getirilen Ahmet Celalettin Altunkaya, düzenlenen törenin ardından görevine başladı.

İl Müftülüğünde koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen törende, Ahmet Celalettin Altunkaya görevi Yakup Öztürk'ten devraldı.

Devir teslim töreninde konuşan Başkanlık Müftüsü Yakup Öztürk; “Hocamın İl Müftü Yardımcısı olarak görev yaptığı ilde İl Müftüsü olarak görev alması hizmet avantajı sağlayacaktır. Cenab-ı Hakk hocamın yar ve yardımcısı olsun. Mahcup eylemesin. Yeni görevinde başarılar diliyorum.” dedi.

Nevşehir Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya ise şunları kaydetti:

"Bu gün yeni göreve başlamanın heyecanı içerisindeyim. Rabbim, daha önce on beş yıl görev yaptığım Nevşehir'de tekrar görev yapmayı nasip etti. En büyük arzum, Nevşehir'in güzel insanlarına hizmet etmektir. Bu görevi yaparken de ihlas ve samimiyet içerisinde Allah’ın rızasını kazanmaktır. Gayemiz, din-i mübin-i İslam’ın rahmet çağrısı ile insanlarımızı buluşturma yolunda var gücümüzle çalışmak ve aziz milletimize hizmet etmektir. Hedefimiz; Başkanlığımız hedeflerine, vizyon ve misyonuna uygun olarak din gönüllüsü arkadaşlarımla beraber tam bir ekip ruhu ile hareket etmektir. Tüm insanların ve fikirlerin önemsendiği bir anlayışla, birlik ve beraberlik ruhu içinde, hiçbir ayrılığa fırsat vermeden toplumun tamamına ulaşmaktır. Görevimizin hizmet alanıyla ilgili dinî hizmetleri en iyi şekilde yapmaya gayret edeceğiz. Rabbim mahcup etmesin."

Konuşmaların ardından Başkanlık Müftüsü Yakup Öztürk, Nevşehir İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya’ya cübbe ve sarığını giydirdi.

Ahmet Celalettin Altunkaya kimdir?

1971 yılında Kayseri Melikgazi ilçesinde doğdu. İlköğrenimini İstanbul Bakırköy İlkokulu'nda, orta öğrenimini ise 1991 yılında Mersin İmam-Hatip Lisesi'nde tamamladı.

1997 yılında Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden, 1999 yılında Konya Selçuk Eğitim Merkezi'nden mezun oldu.

1999 yılında Mardin Yeşilli İlçe Müftüsü, 2002 yılında Nevşehir Avanos İlçe Müftüsü, 2011 yılında ise Nevşehir İl Müftü Yardımcılığı görevine atandı.

Adana İl Müftü Yardımcısı olarak görev yapmakta iken 08.05.2020 tarihinde Nevşehir İl Müftülüğü görevine getirilen Altunkaya, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Editör: Mehmet Çalışkan