Nevşehir İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Nevşehir Şubesi Başkanı Ahmet Celalettin Altunkaya ile bir araya gelen Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde, "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen vekaletle kurban organizasyonuna destek olmak amacıyla kurban vekaletini Türkiye Diyanet Vakfı Nevşehir Şubesine verdi.

Kurbanını Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla kestirmekten ve bu sayede hiç tanımadığı ihtiyaç sahibi insanların dualarını almaktan çok mutlu olduğunu ifade eden Arı, Türkiye Diyanet Vakfının yurt içi ve yurt dışındaki mağdur ve muhtaçlara ulaşarak, toplumsal dayanışmanın ve paylaşma ahlakının en güzel örneklerini ortaya koyduğunu kaydetti.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir organizasyon ile vekaletle kurban bağışlarını yurt içinde ve yurt dışında 149 ülkede ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını kaydeden İl Müftüsü Altunkaya ise vekaleti alınan kurbanların, İslami usullere göre Türkiye Diyanet Vakfı güvencesiyle kesilerek dağıtıldığını ifade etti.

İl ve ilçe müftülükleri ile din görevlilerinin vatandaşların vekaletle kurban bağışına bir köprü olduğunu dile getiren Müftü Altunkaya, bağış sayısının artarak devam ettiğini belirterek bir gönül almak ve bir gönle girmek için tüm vatandaşları kurban bağışında bulunmaya davet etti.

Kurban vekaletini Türkiye Diyanet Vakfı adına kabul eden Altunkaya, Belediye Başkanı Rasim Arı’ya teşekkür ederek bağış makbuzunu takdim etti.

Editör: Mehmet Çalışkan