Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Kur’an kurslarında 2018-2019 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte 4-6 yaş Kur’an kursları da minik misafirlerine kapılarını açtı.

4-6 Yaş Grubunun Kur’an Kursu Heyecanı

81 ilde ve ilçelerinde hizmet veren 4-6 yaş Kur’an kurslarında çocuk sesleri yankılandı.

Ülke genelinde olduğu gibi Nevşehir’de de 4-6 yaş heyecanı vardı. Yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Hacı Nimet Dirikoç 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu'nda açılış programı düzenlendi.  

Açılış programında konuşan Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, “Allah’ın biz insanlara verdiği en güzel nimet çocuklarımızdır.” ifadelerini kullandı. Müftü Öztürk, konuşmalarını şu sözlerle sürdürdü: 

“Allah’ın biz insanlara verdiği en güzel nimetin çocuklarımız olduğunu bilmenizi isterim. Bu nimeti güzel eğiterek ömür boyu bitmez tükenmez bir servete dönüştürmemizin elimizde olduğunu, bunun da eğitimle elde edilebileceğini unutmayınız. Nevşehir İl Müftülüğü, bütün personeliyle vatandaşlarımızın yavrularını eğitmek üzere her an hazırdır. Bu çocuklar, Allah’ın bizlere emanetidir. Onları en güzel şekilde yetiştirmek ve eğitmek de bizlere düşer.”

Hacı Nimet Dirikoç 4-6 yaş grubu Kur’an Kursu Öğreticisi Ayşegül Ak ise Nevşehir’de 4-6 yaş din eğitiminin “Anne Çocuk El Ele, Birlikte Kur’an Öğrenmeye” projesiyle 2014-2015 eğitim öğretim yılında başladığını hatırlattı. Ak, 4-6 yaş eğitiminin önemini şu sözlerle dile getirdi:
“4-6 Yaş Kur’an kurslarımız şu ana kadar yüzü aşkın öğrenciye hizmet verdi. 4-6 yaş din eğitimi, çocuğa sadece güzel Kur’an öğretmek, hatim yaptırmak, hafız yetiştirmek, sure ezberletmek değildir. 4-6 yaş din eğitimi Allah’ı, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)’i, İslam dinini sevdiren, güzel ahlak sahibi, büyüklerine ve tüm mahlûkata saygı duyan, dua edebilen nesiller yetiştirmektir.’’

2018-2019 eğitim öğretim yılında Nevşehir Müftülüğü'ne bağlı;

Hacı Asım ve Hacı Nimet Dirikoç 4-6 yaş grubu Kur’an Kursu'nda 1 sınıf,
Gaznevi Kız Kur’an Kursu'nda 2 sınıf,
Hacı Mustafa Paslanmaz Kur’an Kursu'nda 1 sınıf,
Sulusaray Sultan Alaaddin Kur’an Kursu'nda ise 1 sınıf grubu olmak üzere toplam yüzü aşkın öğrenciye eğitim verilecek. 

Öte yandan Nevşehir Müftülüğü, yeni 4-6 yaş grubu Kur’an kursları açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Hedef her mahallede en az bir 4-6 yaş grubu Kur’an kursu açmak.
 

Editör: Mehmet Çalışkan