Nevşehir İl Müftülüğü ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Diyanet Vakfı 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı'nda konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Fatih Mehmet Karaca, “Vatandaşımız kurban konusunda Türkiye Diyanet Vakfımıza güveniyor ve itimat ediyor.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı koordinesinde sürdürülen 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu'nun daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla ülke genelinde tanıtım ve istişare toplantıları düzenleniyor.

Bu kapsamda Nevşehir İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Nevşehir Şubesi koordinesinde gerçekleştirilen toplantıya, Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Fatih Mehmet Karaca konuşmacı olarak katıldı.

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde Nevşehir Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Tilavetin ardından açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, kurban bağışlarının Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla dünyanın dört bir yanındaki gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını belirtti.

İl Müftüsü Altunkaya, "Unutmayalım ki buradan gidecek bir kurban, ihtiyaç sahibi bir kardeşimizin mutluluk ve sevincine ortak olmak, ona bayram sevinci yaşatmaktır. Yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahibi yüz binlerce insanın yüzünü bir nebze olsun güldürebilmek için vaaz ve hutbelerle, kamu kurum ve kuruluşlarına gerçekleştirilecek ziyaretlerle, eş, dost ziyaretleriyle vatandaşlarımızı bilgilendirerek konunun önemine dikkat çekelim." dedi.

Rehberlik ve Teftiş Başkanı Fatih Mehmet Karaca ise, "Vatandaşlarımız, Başkanlığımızdan vekalet yoluyla kurbanlarının bir kısmını yurt içinde bir kısmını da yurt dışında kesilmesini talep etmektedir. Dolayısıyla yurt dışında kesilen kurbanlarımızın, özellikle Afrika kıtasındaki insanlara ulaştırılması çok büyük bir hayra vesile olmaktadır. Bu büyük hayra vesile olanların ilk halkasını sizler oluşturuyorsunuz. Bu sizler için bir iftihar vesilesidir." dedi.

Önceki yıllarda yapılan kurban bağışlarının sayısına dikkati çeken Karaca, "Geçtiğimiz yıllardaki istatistiklere baktığımızda elde edilen veriler bize gösteriyor ki vatandaşımız kurban konusunda Türkiye Diyanet Vakfımıza güveniyor ve itimat ediyor. Bizler de Vakfımız aracılığıyla vatandaşlarımıza vekaletlerini yerine getirdiğimize dair ulaşarak bilgi veriyoruz. Vatandaşlarımıza emsali olmayan bir hizmet sunuyoruz." diye konuştu.

Toplantıda İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, şube müdürleri ve din görevlileri hazır bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan