Nevşehir İl Müftülüğü ile Hacı Bektaş Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi iş birliğinde organize edilen “Din Görevlileri Buluşması” ve “İlahiyat Vizyon Programı” etkinliğine katılmak üzere Nevşehir’de bulunan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, programına Valilik ziyareti ile başladı.

Üniversite öğrencilerine konferans

“İlahiyat Vizyon Programı” kapsamında üniversite öğrencileriyle buluşan Dr. Burhan İşliyen, “İhlas ve istikamet ile İslam’a hizmet” konulu bir konferans verdi.

Din görevlileri buluşması

Daha sonra Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda din görevlileriyle bir araya gelen İşliyen, her caminin yanında yetişkinlere ve çocuklara yönelik Kur’an kursları, gençlere yönelik gençlik merkezleri kurulması gerektiğini belirtti.

Din görevlilerinin bu merkezlerde yaptığı hizmetleri Başkanlık olarak önemsediklerini dile getiren Dr. İşliyen, şöyle devam etti:

“Hiçbir mazeret ileri sürmeden Musab Bin Umeyr çalmadık kapı, girmedik gönül bırakmadı ve bu sayede Yesrib, Medine oldu. O bunu nasıl başardıysa biz de başarabiliriz. Bu topluma, bu millete yüklenmiş çok büyük görevler var. Din görevlileri olarak bizlere büyük iş düşüyor. Çevremizdeki insanlara ahlakımızla, yaşantımızla, oturuşumuzla, kalkışımızla, giyim tarzımızla örnek olmalıyız. Bulunduğumuz çevrede elinden tutmadığımız, gönlüne girmeye çalışmadığımız, selam vermediğimiz kimse kalmayana kadar gayret etmeliyiz. Herkese ulaşalım, önce ahlakımızla, sonra onu teyit eden sözlerimizle Allah’ın mesajını insanlara ulaştıralım. Bir kişi bizim vesilemizle Allah ile tanışırsa o bize yeter.”

Kur'an kursu öğrencilerini ziyaret

Kur’an kurslarını da ziyaret eden Burhan İşliyen, Acıgöl ilçesi Karapınar kasabası Şeyh’ül Kurra İbrahim Tanrıkulu Yatılı Erkek Kur’an Kursu öğrencilerine hitaben yaptığı konuşmasında: “Kur’an’ı okuyacak, ezberleyeceksiniz. Sonra okuduğunuz ayetleri anlayacak ve anladığınızı yaşayacaksınız. Akabinde ise sizden sonrakilere öğreteceksiniz. Yegâne hedefimiz Allah’ın rızası ve iyi bir kul olmak, iyi bir insan olmak, iyi bir Müslüman olmaktır.” dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, Nevşehir programı kapsamında Alibey Camii’nde Nevşehir halkı ile de bir araya geldi.

Editör: Mehmet Çalışkan