Nevşehir İl Müftülüğüne bağlı Gaznevi 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu “Cennet Kuşları” sınıfında eğitim gören öğrenciler, Kur'an-ı Kerim’i baştan sona okuyarak hatmetti.

Bir yıl boyunca kursta hem koşup eğlenen hem de Kur’an-ı Kerim eğitimi alan öğrenciler, Kur’an Kursu Öğreticisi Meryem Pamuk Çakmaktepe ile birlikte İl Müftüsü Yakup Öztürk’ü ziyaret ettiler.

Henüz altı yaşında iken Kur'an’ı hatmeden iki öğrenciye, İl Müftüsü Yakup Öztürk hatim belgesi ve kupa takdim etti.

İl Müftüsü Öztürk, minik öğrencileri kabulünde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“İki yavrumuz hatmini yapmış, inşallah ileriki yıllarda bu sayının artması için duamızı şimdiden edelim. Emeği geçen Kur’an Kursu Öğreticimiz Meryem Pamuk Çakmaktepe başta olmak üzere tüm velilerimize çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Evlatlarımızı sağlam dinî bilgiler, edep, ahlak ve güzel terbiye ile yetiştirmek her anne babanın en temel vazifesidir. Yavrularımız bizim geleceğimiz, toplumun çimentolarıdır. Ne kadar sağlam bir nesil yetiştirirsek geleceğimiz de o derece sağlam ve dayanıklı olacaktır. Ne yaparsak küçük yaşta yapıyor ve ağaç yaşken eğilir diyoruz. Öğrendikleri dualar, öğrendikleri sureler inşallah ömür boyu hafızalarında kalacak. Allah’ın izniyle buralardan hareketle namaz kılan, oruç tutan nesillerimiz ortaya çıkacak. Daha da sayıları artacak ve bu manada da ahlaklı nesillerimiz yetişecek inşallah.”

Editör: Mehmet Çalışkan