Nevşehir İl Müftülüğü ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı Nevşehir şubeleri, koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede vatandaşın yanında olmaya devam ediyor.

Kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan "Vefa Sosyal Destek" grupları çalışmalarına destek veren din görevlileri, cemaatle namaza ara verilen camilerde oluşturulan "Hayır Köşeleri" ile ihtiyaç sahibi ailelere umut oluyor.

Bu kapsamda Nevşehir Merkez Koparan Camii'nde hayırsever vatandaşların desteği ile "Hayır Köşesi" oluşturuldu.

Koronavirüs salgınından etkilenen ailelere destek olmak amacıyla böyle bir kampanya başlattıklarını söyleyen Koparan Camii İmam Hatibi Ali Subaşı; "Cami cemaatimiz başta olmak üzere hayırsever Nevşehir halkımızla ihtiyaç sahibi aileler arasında bir köprü vazifesi görmekten dolayı çok mutluyuz. İl Müftümüz Yakup Öztürk ve TDV Nevşehir Şubesi görevlilerimiz başta olmak üzere tüm Nevşehirli hayırsever vatandaşlarımıza vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz." dedi. 

Nevşehirli hayırsever vatandaşların destekleriyle Koparan Camiinde açılan "Hayır Köşesi", Ramazan ayı boyunca açık kalacak.

İhtiyaç sahibi aileler için kapılarını açan bir diğer cami Çiçekli Camii oldu.

Çiçekli Camii İmam Hatibi Ahmet Aydemir, virüsle mücadele kapsamında camilerin kapatılmasının ardından cami içerisinde bulunan aşevi kısmını Vefa Çarşısı'na çevirdi. 

Çiçekli Camii'nde her yıl Ramazan ayında 300 kişiye hayırseverler tarafından kurulan iftar sofraları, salgınla mücadele kapsamında bu yıl kurulamayacak.

Bu sebeple İmam Hatip Ahmet Aydemir, din görevlilerinin de desteği ile aşevi kısmını Vefa Çarşısı'na dönüştürdü.

Hayırseverler tarafından desteklenen Vefa Çarşısı'nda ihtiyaç sahipleri, ihtiyacı olan gıda ve temizlik malzemelerini ücretsiz alacak.

Yabancı uyruklu öğrencilere destek

Şehirde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencileri de unutmayan din görevlşileri, koronavirüs tedbirleri nedeniyle ülkelerine dönemeyen öğrencilere maddi destekte bulundular.

Salgın nedeniyle yurtlarından çıkamayan yabancı uyruklu üniversite öğrencilerini ziyaret ederek Nevşehirli hayırseverlerin yardımlarını ulaştıran Çiçekli Camii İmam Hatibi Ahmet Aydemir; "Sevgi ve kardeşlik bağlarımızı paylaşarak kuvvetlendirmek amacıyla içinde bulunduğumuz bu süreçte din görevlileri olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz." dedi.

Gençler unutulmadı

Nevşehir İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Vedat Çiğdem ise "Gençliğe Değer" projesi kapsamında ilgilendiği gençlerle haftanın belirli günlerinde görüntülü sohbet programları düzenliyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında evde kaldıkları bu süreçte gençlerin manevi bakımdan desteğe ihtiyaçları olduğunu belirten Çiğdem; "Gençlerimiz bizim için çok önemli. Ülke olarak içinde bulunduğumuz bu süreçte gençlerimizi yalnız bırakamayız. Onlar camiye gelemiyorsa, görüntülü yöntemle biz onlara misafir oluruz." şeklinde konuştu.

Dezenfekte çalışmaları devam ediyor

Bir taraftan ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına koşan din görevlileri, bir yandan da görev yaptıkları mahalleleri dezenfekte ediyor.

Nevşehir Merkez Hacı Bekir Kurt Camii İmam Hatibi Mikail Pişkin, camilerde cemaatle namaza ara verilmesinin ardından görev yaptığı camiyi ve caminin bulunduğu mahalleyi ilaçlayarak dezenfekte etti.

Editör: Mehmet Çalışkan