Bu camide her çocuğun bir çiçeği var

Ahmet Aydemir Nevşehir merkezde bulunan Taşlıbel Çiçekli Camii’nde imam hatip olarak görev yapıyor.
Çiçekli Camii, içerisinde bulunan rengârenk çiçekleri ve yemyeşil meyve ağaçlarıyla adeta bir bahçeyi andırıyor.

Görev yaptığı Çiçekli Camii’ni adına uygun bir şekilde adeta botanik bahçesine dönüştüren Aydemir, her saksıya bir çocuğun ismini vermiş. Amaç çocukların camiye düzenli olarak gelmelerini sağlamak.

Çiçekli Camii'nde 1992'den beri görev yapan Ahmet Aydemir, 1995 yılında camide çiçek yetiştirmeye karar vermiş. 

Yaptığı çalışmalar hakkında Diyanet Haber sitesine açıklamalarda bulunan Aydemir, her gün sabah namazının ardından çiçeklerle konuştuğunu söylüyor:

“Mahalledeki her çocuğun camide bir çiçeği var”

“1992’den beri görev yaptığım Çiçekli Camii’nde 1995 yılında çiçek yetiştirmeye karar verdim. Ve her bir saksının üzerine mahalledeki bir çocuğun ismini vererek onlara çiçeği zimmetledim. Her çocuk kendi isminin yazdığı çiçeğin bakımından sorumlu. Böylece çocukların kendi çiçeklerinin bakımını yapmak amacıyla düzenli olarak camiye gelmelerini sağladım. Çiçeklerimi çok seviyorum. Her gün sabah namazının ardından onlarla konuşup güzel sözler söylüyorum. Çiçeklerim de daha da güzelleşerek benim bu güzel sözlerime karşılık veriyor.”

Çiçekler ve ağaçlarla donatılan Taşlıbel Çiçekli Camii bünyesinde çocuklara ve gençlere yönelik ayrıca bir de Kültür Merkezi yer alıyor.

İki katlı olan merkezin birinci katında 4-6 yaş grubu çocuklar ile yetişkin bayanlara yönelik Kur'an kursu bulunuyor. İkinci katında ise internet salonu, kütüphane ve toplantı salonu yer alıyor. 

Okul çıkışında öğrenciler ders çalışmak ve araştırma yapmak amacıyla kültür merkezine gelip güvenli internet ortamında çalışmalar yapıyor.

Aydemir bütün bu çalışmalarının amacını şu cümleyle özetliyor:
“Gayemiz çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan koruyup dinine, vatanına, milletine sevdalı erdemli bireyler yetiştirmek…”


 

Editör: Mehmet Çalışkan