Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde sürdürülen “Biz Bir Aileyiz, Ailece Camideyiz” projesi kapsamında, Nevşehir’de, yaz Kur’an kurslarında eğitim gören çocuklar ve aileleri camide buluştu.

Alibey Camii'nde gerçekleştirilen etkinlik, yaz Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencilerin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, Nevşehir İl Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu tarafından seslendirilen ilahilerle devam etti.

“Camiler çocuk sesleriyle daha da güzelleşti”

Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgiler eğitiminin çocuklar için önemine değinen Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, camilerin çocuk sesleriyle daha da güzelleştiğini söyledi.

Müftü Öztürk şöyle devam etti:

"Çocuklarımızın dini değerleri yaşayarak öğrenmesini istiyoruz. Cami yolu; Allah, Peygamber, Kur'an yoludur, dini değerleri öğrenmenin yoludur.

Çocuklar; Allah sizi çok seviyor. Sizde O’nu seviyor musunuz? Allah’ı sevmenin göstergesi Kur’an okumak, camiye gelmek, namaz kılmak, doğru ve dürüst olmaktır. Hepinize bu uğurda başarılar diliyorum.”

Etkinlik sonunda çocuklara Nevşehir Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Nevşehir Şubesi tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Öte yandan programa katılan bütün çocuklara, Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan “Vatanım Her Şeyim” adlı kitap hediye edildi.

Etkinliğe İl Müftüsü Yakup Öztürk, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri, yaz Kur’an kursu öğrencileri ve aileleri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan