İl Müftü Yardımcısı Dr. Ahmet Özvarinli, Nevşehir’de bir yıl önce hizmete açılan bir alışveriş merkezinin organize ettiği ramazan etkinliklerinin misafiri olarak “Ramazan Okulu” konulu sohbet verdi.

Teravih namazından önce yapılan ramazan sohbeti, dinleyicilerin yanı sıra alışveriş merkezi çalışanları tarafından da ilgiyle takip edildi.

İl Müftü Yardımcısı konuşmasında, “Ramazan ayının bize sunduğu üç önemli müjde var: 'Birincisi kim ramazan orucunun yanı sıra teravih namazını kılıp geceyi ihya ederse geçmiş günahları bağışlanır. Yine kim de sevabını Allah’tan umarak Kadir Gecesi'ni ibadetle geçirirse onun da geçmiş günahları bağışlanır.' buyuran Peygamberimiz oruç tutanlara bu müjdeyi vermektedir." dedi. Daha sonra sohbetine devam eden Özvarinli, bu sene Diyanet İşleri Başkanlığının ramazan ayı temasının "infak" olduğuna dikkat çekerek Peygamberimizin, 'Mallarınızı zekâtla koruma altına alınız. Bela dalgalarına karşı sadaka ve dua ederek Allah’tan yardım isteyiniz.' hadis-i şerifini hatırlattı.

Programın sonlarına doğru ramazan ayına ayrı bir anlam katan zekât ve fitre konularına değinen Müftü Yardımcısı, dinleyenlerden gelen soruları cevaplandırdı.

Editör: Mehmet Çalışkan