Yatağan İlçe Müftülüğü koordinesinde inşa edilecek Yeni Mahalle Ahi Camii'nin temeli dualarla atıldı.

Tilkiler mevkisindeki temel atma törenine İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Yatağan Kaymakamı Onur Kökçü, Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi, daire amirleri, siyasi partilerin temsilcileri, Belediye Başkan yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, din görevlileri, mahalle muhtarları, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an tilaveti ile başladı.

Törenin açılışında konuşan İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi, "Cami inşa etmek mü’minlerin en güzel vasıflarından birisidir. Çünkü Allah Teala bu konuda şöyle buyurmuştur: Allah’ın mescidlerini ancak Allah’a ve âhiret gününe inanan, namazını kılan, zekatını veren ve yalnız Allah’tan korkup çekinen kimseler imar edebilirler. İşte bunların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur.' Peygamber Efendimiz bir Hadis-i Şeriflerinde Mescidleri ‘Cennet bahçeleri’ olarak nitelemektedir. İşte bugün bizler hep beraber Yatağanımıza yeni bir cennet bahçesi’ nin temelini atıyoruz. Camiden daha güzel bir hayır olamaz. Mahallelerimize köylerimize, bize yakışan mescitler yapmamız lazım. Bu camimizde İnşallah mahallemize yakışır bir cami olacaktır. Ben de temelini atacağımız camimizin bugünlere gelmesine vesile olanlara ve bu caminin yapımına katkı veren, emek veren hayırsever vatandaşlarımıza çalışanlarımıza hayır sahiplerine teşekkür ediyorum. İnşallah kısa zamanda bir Cuma Namazı ile açılışı yaparız." dedi.

- Camilerin maddi ve manevi imarını hatırdan çıkarmamalıyız

Sonrasında kürsüye gelen İl Müftüsü Yaşar Çapçı yaptığı konuşmada "Böyle güzel bir günde böyle hayırlı bir işin temelini atmanın gurur ve mutluluğu içeresindeyiz. Camiler bizim hem inancımız gereği çok önemli yerlerdir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) bir Hadis-i Şerifinde 'Dünya üzerinde kim Allah rızası için bir mescit yaparsa Allah'ta ona (cennette) onun benzerini (onun gibi bir köşk) yapar.’ buyuruyor. Bizler bugün bu müjdeye nail olmak için buradayız. Yaradılış gayemizi asla unutmamalıyız, camilerin maddi imarı yanında manevi imarını da her zaman hatırımızdan çıkarmamalıyız. Dünyada Peygamberimizin sünnetinden Ahirette şefaatinden mahrum bırakmasın. Ben bu yüzden tekrar projede emeği geçen herkese ve tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Allah kazasız belasız bir an önce bitirmeyi nasip etsin. Yatağanımız için hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kaydetti.

Yatağan  Belediye Başkanı Mustafa Toksöz ise "Bugün Yatağanımıza yeni bir cami kazandıracak olmanın mutluluğu içerisindeyiz,inşaallah bundan sonra da ilçemizde ihtiyaç duyulan alanlara değerli Yatağanlılarımızla birlikte yeni camilerimizi yapacağız. Bugün meclis üyelerimizle birlikte aldığımız karar doğrultusunda, yapımına başlanan cami için 1 milyon lira bağışta bulunuyoruz. Camimizi önümüzdeki Ramazan Ayı’na yetiştirip Kadir Gecesini burada ihya etmek istiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Caminin projesi hakkında bilgilendirmede bulunan Yeni Mahalle Ahi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Ayhan da "Bugün temelini atacağımız bu cami, 1000 m2 arsa üzerinde ve 269 m2’lik kullanım alanı ile toplam 300 kişilik cemaat kapasitesiyle hizmet verecektir. Cami inşaatımızın en kısa sürede tamamlanabilmesi için hayırseverlerimizin bağış desteği büyük önem arz etmektedir. Gerek dış ve gerekse iç mimarisi ve dekorasyonları ile vatandaşlarımızın huzurlu bir şekilde ibadet etmelerine imkan tanıyacak olan camimiz, ilçemizin manevi hayatına önemli ölçüde katkı sağlayacaktır." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalarının ardından kurban kesimi ve yapılan dua ile protokol üyeleri tarafından düğmeye basılması suretiyle caminin temeline ilk harç döküldü.

Editör: Mehmet Çalışkan