Yatağan İlçe Müftülüğüne bağlı İhtiyaç Odaklı ve 4-6 Yaş Grubu Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik "Yıl Sonu Kapanış Programı" düzenlendi.

Yatağan Gençlik Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi, "Geçen yıl bu zamanlar pandemi dolayısı ile Kur’an Kurslarımız size hasretti. Ama bu sene salgın hastalığın azalmasıyla sekiz ay boyunca tüm Kur’an kurslarımızda Rabbimizin kelamı olan Kur’an-ı Kerimi öğrendik. Temel dini bilgileri, Peygamber Efendimizin (s.a.s.) hayatını, dünyaya kazandırdığı ahlaki değerleri öğrenmek için Kur’an Kurslarımızı doldurdunuz. Rabbimize hamdüsenalar olsun. Kur’an Kurslarımızın garipliğini ortadan kaldıran siz değerli öğrencilerimiz bizim için çok önemlisiniz. Sizler istikbalimiz olan gençlerimizi emanet edeceğimiz en büyük değerlerimizsiniz.Peygamber Efendimizin (s.a.s.) 'Bir kalp ki onda Kur’an yoktur, o harabe bir eve benzer. Bir kalp ki onda Kur’an vardır, o kalp mamur bir eve benzer.' buyurmaktadır. Bu müjdeye nail olmak için canla başla çalıştınız. Resul-i Ekrem Efendimiz (s.a.s.) bizlere şöyle müjde veriyor; 'Sizin en hayırlınız, Kur’an-ı öğrenen ve öğretendir.' buyuruyor. İşte bugün en hayırlı işi yapan, en hayırlı öğrencilerimizin en hayırlı merasimindeyiz. Hasat anındayız, sekiz ay boyunca ektiklerimizi biçiyoruz. Bu yıl 1 tane 4-6 yaş Kur’an Kursu ve 13 tane İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursumuzda 186 öğrencimize personelimizin özverili çalışmalarıyla hizmet verdik, önümüzdeki yıl inşaallah bu sayıyı elbirliği ile arttırmak istiyoruz." dedi

- "Öğrendiklerimizi unutmamak için tekrarlayacağız"

İlçe Müftüsü Çetmi, öğrencilere Kur'an kursunda öğrendiklerini unutmamaları için bol bol tekrar tavsiye ederek şöyle konuştu:

"Kur'an-ı Kerim'i başından okumaya başlayan bir Müslüman, belki 1 ayda belki 2 ayda belki 1 yılda sonunu getirebilir. İşte ara ara o sayfalarda önemli konuları Rabbimiz unutmayalım diye bize hatırlatıyor. Biz de öğrendiklerimizi unutmamak için tekrarlayacağız. Yine 27 Haziran’dan itibaren camilerde ve Kur’an kurslarında, yaz dönemi kurs programlarına başlayacağız. Yaz Kur’an kurslarımız vesilesiyle çocuklarımız, hem huzurlu bir tatil dönemi geçirecek hem de tertemiz zihinlerini, hidayet kaynağı Kur’an’la besleyerek Peygamber sevgisini, temel dini bilgileri ve ahlaki değerleri en doğru yöntemlerle öğrenme imkanı bulacaktır. Sevgi, saygı, nezaket ve iyilik gibi ahlaki değerlerle tanışacak; yürekleri birlik, beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularıyla dolacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle başta bu programı hazırlayan hocalarımız olmak üzere hepinizi tebrik ediyorum,Allah’a emanet olunuz." 

Konuşmaların ardından program, Kur’an Kursu öğrencileri tarafından ilahiler, Kur'an-ı Kerim tilaveti, şiirler okunması ve hediye takdimi ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan