Yatağan İlçe Müftülüğüne bağlı camilerde "Çocuklarla Camide Bir Gün Programı" gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda Yatağan Merkez Aşağı Camii’nde "Çocuklarla Camide Bir Gün Programı" düzenlendi.

Merkez Aşağı Camii ve Kur’an Kursu görevlileri Cemil Çamcı,Süleyman Bayram ve Zeynep Kaya koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Programa İlçe müftüsü Durmuş Ali Çetmi, Şube Müdürü İsmail Mutlu, Şef Mesut Yavaşoğlu, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Yapılan programda, çocuklara camilerin İslam’daki yeri, camilerin bölümleri (kürsü, mihrap, minber, müezzin mahfili) ve camilerin insanlara kattığı değerler hakkında bilgiler verildi. Bunun yanı sıra ilahi ve oyunlar ile devam eden program çocuklara yapılan çeşitli ikramlarla tamamlandı.

Program hakkında konuşan İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi, "Böylesi güzel bir etkinliği hazırlayarak bizleri evlatlarımızla beraber bir araya getiren başta hocalarımız olmak üzere tüm hayır sahiplerine yürekten teşekkür ediyorum. Bu gibi etkinliklerle çocuklarımıza camiyi, ibadeti ve paylaşmayı öğretiyor, daha çok sevdiriyoruz. Yatağan’da bütün yaz Kur’an kurslarımızda bu ve benzeri programlar gerçekleştiriyoruz. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum." dedi.

Çocuklarda bu tür etkinlikler sayesinde, camiyi daha çok sevdiklerini,ilgi ve alaka gösteren tüm hocalara teşekkür ettiklerini ifade etti.

Yatağan  İlçe Müftülüğüne bağlı tüm camilerde "Çocuklarla Camide Bir Gün Programı" gerçekleştirileceği bildirildi.

Editör: Mehmet Çalışkan