Yatağan İlçe Müftülüğü tarafından "15 Temmuz Şehitlerimizi Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında ilçe genelindeki cami ve Kur’an kurslarında çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Etkinliklere dair açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi, "15 Temmuz’da Türk milletinin  göstermiş olduğu milli birlik ve kardeşlik ruhunu geleceğimiz olan çocuklarımıza aktarmak ve gençlerimiz nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesi amacıyla Yatağan İlçe Müftülüğü tarafından cami ve Kur’an Kurslarımızda Yaz Kur’an Kurslarımızda öğrenim gören öğrencilerimize yönelik program düzenlendi." dedi.

Yatağan İlçe Kaymakam vekili, Kavaklıdere Kaymakamı  Oray Güven, İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi ,daire personeli,din görevlileri, vatandaş ve öğrencilerin katıldığı Merkez Yeni Camide düzenlenen programda öğrencilere 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimi esnasında ve sonrasında Türk Milletinin  göstermiş olduğu birlik ,beraberlik ruhu vatan ve millet sevgisi anlatıldı.

Programda  şehitlik , demokrasi ,milli irade ve dini değerlere sahip çıkmanın önemi hakkında bilgiler verilirken; vatan,millet ve tüm mukaddesat uğrunda canlarını feda eden şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan