Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından ülke genelinde "1 İyilik 1 Fidan" kampanyası başlatılmıştı.

Kampanya kapsamında Türkiye Diyanet Vakfı Muğla ve Yatağan şubeleri ile Muğla Orman Bölge Müdürlüğü iş birliğinde 50 bin fidan dikilerek "Türkiye Diyanet Vakfı Muğla Şubesi Hatıra Ormanı" oluşturuldu.

Fidan dikim etkinliği, Yatağan Orman İşletme Şefliği Deştin Bölgesinde gerçekleştirildi.

Etkinliğe Yatağan İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi, Yatağan İlçe Orman İşletme Müdürü Beril Öztürk, TDV temsilci ve gönüllüleri, din görevlileri, Kur'an kursu öğreticileri ve öğrenciler katıldı.

Fidan dikim etkinliğinde konuşan İlçe Müftüsü Çetmi, "Bugün yurt içi ve yurt dışında duyarlı vatandaşlarımızın yardımlarıyla Muğla Yatağan bölgesi için bağışı yapılmış 50 bin adet fidanı toprakla buluşturuyoruz. Öncelikle bu bağışçılarımızdan Allah razı olsun, orman yangınlarında şehit olan kardeşlerimizin mekanı cennet olsun. Ülkemizi cennet haline getirmek için gece gündüz ormanda çalışan kardeşlerimize Allah sağlık ve sıhhat versin." dedi.

Etkinliğin ardından Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Yatağan İlçe Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hazırlanan teşekkür belgeleri, Yatağan İlçe Orman İşletme Müdürü Beril Öztürk tarafından İlçe Müftüsü Çetmi'ye takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan