Muğla İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğünce Ortaca ve Dalaman ilçe müftülükleri personellerine yönelik “Engelli Bireylerle Doğru İletişim” konulu konferans düzenlendi.

Dalaman Şehit Mehmet Akif Sancar Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaca Anadolu İmam Hatip Liseleri konferans salonlarında gerçekleştirilen konferansa Gören Kalpler Muğla Dernek Temsilcisi Seher Yılmazer konuşmacı olarak katıldı.

Konferansın açılışında konuşan İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü Gülsüm Toraman, işitme engelliler için kurs açıldığını diğer alanlarda da çalışmaların sürdüğünü aktardı. 

“Ulaşılmadık Hiçbir Gönül Kalmasın” sloganı ile hareket ettiklerini aktaran Toraman, evinde engeli dolayısı ile dışarı çıkamayacak durumda olan vatandaşlara da talepler doğrultusunda hizmet etmeye hazır olduklarını belirtti.

Ardından "Engelli Bireylerle Doğru İletişim" konulu konferansını vermek üzere kürsüye davet edilen Seher Yılmazer, toplumun engelli bireylere bakış açılarında problem olduğunu, bu durumun düzelmesi gerektiğini söyledi.

Her kurumun bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini belirten Yılmazer, kendisinin 7 yaşında bir kaza sonucu gözlerini kaybettiğini, 17 yaşına kadar çeşitli tedaviler gördüğünü ancak çaresinin olmadığını anladığında bu durumu kabullendiğini, hayatı yaşamada durumunu asla bir engel olarak görmediğini ve topluma birçok alanda faydalı biri olmak için çaba sarf ettiğini aktardı. 

"Her birey bir engelli adayıdır" ifadesinin kusurlu olduğunu belirten Yılmazer, kişinin bir engelli olabileceğini düşünerek başkasına yardım etmesinin doğru olmadığını ve yardımlaşmanın başlı başına insani bir vazife olduğunu dile getirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan