Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), şehir merkezlerinde kurduğu bağış stantları ile hayırseverlerin vekaletle kurban kesimi hakkında sağlıklı bilgi almasını ve kolayca bağış yapabilmesini sağlıyor.

Vakıf tarafından bu kapsamda 81 il ve 922 ilçede önemli noktalara kurban bağış stantları kuruldu. Vakfın yurt içindeki toplam 1003 şubesi tarafından açılan stantlarda hem bağış alınıyor hem de vekalet yoluyla kurban programı hakkında vatandaşlar bilgilendiriliyor.

TDV Kurban Bağış Standı'nın açıldığı bir diğer adres ise Muğla Menteşe oldu.

Menteşe İlçe Müftülüğü ve TDV Menteşe Şubesi iş birliğinde Merkez Kurşunlu Camii ve Kurşunlu Meydanı'nda açılan stantlarda vatandaşlar bilgilendirilerek kurban bağışları kabul ediliyor.

TDV Muğla Şubesi Vakıf Uzmanı Kahraman Kazandere, "Hayırseverlerimiz, ‘tdv.org’ ve ‘bagis.tdv.org’ adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra mobil uygulamamızdan kurban vekaletlerini verebilecekleri gibi il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, din görevlileri, tüm PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla da kurban vekaletlerini verebilirler. Yurt dışında yaşayan hayırseverler ise din hizmetleri müşavirlikleri, ataşelikleri, koordinatörlükler ve ülkelerdeki cami dernekleri ve din görevlileri vasıtasıyla kurban vekaletlerini vakfımıza emanet edebilecekler." şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan