Diyanet İşleri Başkanlığınca 2022 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle din görevlileri arasında düzenlenen "Ezanı Güzel Okuma ve Etkili Hutbe Sunumu Yarışması"nın il elemeleri sürüyor.

Bu kapsamda Muğla İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen yarışmada din görevlileri, ezanı en güzel şekilde okuyabilmek ve etkili hutbe irad edebilmek için yarıştı.

Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı yarışma öncesinde yaptığı açıklamada Yarışmaya katılma cesaretinde bulunan görevlileri tebrik ederek, her yarışmasıcının gönülerin birincisi olduğunu ama yarışma gereği bir sıralamanın olması gerektiğini aktardı.

Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı’nın  komisyon başkanlığını yaptığı Ezanı Güzel Okuma Yarışması'nda Menteşe'den Burak Şekercioğlu birinci, Dalaman'dan Süleyman Ceylan ikinci, Yatağan'dan Hilmi Özden ise üçüncü oldu.

Muğla İl Müftü Yardımcısı Erkan Saral’ın komisyon Başkanlığını yaptığı Etkili Hutbe Sunumu Yarışması'nda ise Ortaca ilçesinden İsmet Şen birinci, Bodrum'dan Cihat Küçük ikinci ve Menteşe'den Rifai Elveren de üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye girenler Türkiye Diyanet Vakfı Muğla Şubesi tarafından ödüllendirildi.

Editör: Mehmet Çalışkan