Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına yönelik seminerler ülke genelinde devam ediyor.

Bu yıl Muğla Köyceğiz'den 16 kişi hac farzını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek.

Köyceğiz İlçe Müftülüğü, bu yıl kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına yönelik "Hac Eğitim Seminerleri" düzenledi.

Merkez Yunus Emre Hacılar Camii'nde düzenlenen seminerlerde İlçe Müftüsü Ahmet Karagöz ve din görevlileri, hacı adaylarına kutsal yolculuk öncesi hatırlatmalarda bulundu.

İlçe Müftüsü Karagöz, "İslam'ın beş şartından biri olan hac ibadetini yerine getirmek üzere bu sene kutsal yolculuğa çıkacaksınız. Cenabı Allah'ın misafirleri olarak salimen gidip gelmenizi, mebrur bir hac ibadeti yapmanızı niyaz ediyorum. Başkanlığımız, kutsal yolculuğun her aşamasında sizlere daha iyi hizmet etmenin çabası içerisindedir. Hac ibadetinizi kolaylıkla yerine getirip, annenizden doğduğunuz günkü gibi günahsız olarak ülkemize, sevdiklerinize sağ salim kavuşmanızı dilerim." dedi.

Seminerlerde ayrıca; İbadet Bilinci ve Hac İbadeti, Ana Hatlarıyla Hac ve Umre Menasiki, Hac İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci, Haccın Hikmeti ve Hacdaki Sembollerin Anlamı, Hz. Peygamber, Mescid-i Nebevi ve Medine, Hac ve Umrede Kadınlara Özgü Haller konularında hacı adaylarına bilgi verildi.

İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlilerince yapılan "Hac-Umre Seyahatlerinde Sağlık Açısından Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar" başlıklı sunumun ardından hacı adaylarına menenjit aşısı yapıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan