Muğla İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü ve Gören Kalpler Eğitim Derneği iş birliğinde yürütülen proje kapsamında Fethiye Müftülüğü ve Seydikemer Müftülüğü personelleriyle bir araya gelindi.

İlçelerde gerçekleştirilen programlarda "Engellilerle Doğru İletişim" konulu seminerler verildi.

15 Temmuz Kur'an Kursu Konferans Salonu'ndaki seminere Gören Kalpler Muğla İl Temsilcisi Seher Yılmazer, konuşmacı olarak katıldı.

Yılmazer, işin sosyal boyutunda karşılaşılan sorunlara değindi ve engelli bireylere karşı bakış açılarında problem olduğunu bunun düzelmesi gerektiğini aktardı.

Her kurumun bu konuda üzerine düşen vazifeyi yerine getirmesi gerektiğini dile getiren Yılmazer, kendisinin yedi yaşında bir kaza sonucu gözlerini kaybettiğini 17 yaşına kadar çeşitli tedaviler ile artık çaresinin olmadığını anladığında bu durumu kabullendiğini söyledi.

Hayatı yaşamada durumunu asla bir engel olarak görmediğini belirten Yılmazer, topluma bir çok alanda faydalı biri olmak için çaba sarfettiğini ifade etti.

Programlara Fethiye Şube Müdürü İsa Ünal, Seydikemer Şube Müdürü Adem Demirel, İlçe Engelli koordinatörleri Gülsüm Toraman Hanım Gök, Raşit Korkmaz ve din görevlileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan