Köyceğiz İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Köyceğiz Şubesi iş birliğinde gençlere yönelik iftar programı düzenlendi.

İsmail Kan Kur’an Kursu'nda gerçekleştirilen programa Köyceğiz İmam Hatip Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri ile aileleri katıldı.

Programda konuşan İlçe Müftüsü Ahmet Karagöz, "Bugün sizlerle birlikte oruçlarımızı açıp iftar etmekten çok mutlu oldum. Sizler cennet ülkemizin geleceğisiniz, sizlerle ne kadar iftihar etsek azdır." dedi. 

Gençlere “diş kirası” geleneğine dair bilgiler veren Müftü Karagöz, "Ramazanlarda iftara davet edilenlere, bu çağrıyı kabul ettikleri için ev sahibi tarafından teşekkür makamında yerine göre ya para ya da bir hediye verilir, buna da 'diş kirası' denilirdi. Ev sahibi bununla ‘Misafirim oldunuz, benim sevap kazanmam için siz eziyet çektiniz, dişlerinizi yordunuz, bu da sizin dişinizin kirası olsun.’ demek isterdi. Misafirine diş kirası verecek kadar ruhunu inceltmiş olan bu millet, hiç şüphesiz insanlığa misafirperverlik adına ders verecek kadar da yücedir. İftar programı tertip ederek bizleri siz gençlerle buluşturan Kur’an kursu öğreticilerimize, Gençlik Koordinatörlüğümüze, Diyanet Vakfımıza ve katılımlarınızdan dolayı siz gençlere teşekkür ederim. Sizlerle ilkini yaptığımız iftar programlarımız önümüzdeki günlerde farklı liselerdeki gençlerimizle devam edecek." diye konuştu.

Program sonunda öğrencilere "diş kirası" verildi, öğretmenlere ise Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan kitaplar hediye edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan