Menteşe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, çocuklara yönelik "Model Uçak Yapım Kursu" düzenledi.

Türk Hava Kurumu Muğla Şubesi ve Akçaova Camii Gök Bilimleri ile Bilim ve Teknoloji Atölyesi'nin de destek verdiği kursa 15 öğrenci katıldı.

4 gün boyunca devam eden kursta 11 öğrenci "Ata" modeli, 4 öğrenci ise "Filamingo" modeli uçak yaptı.

Kurs sonunda 'uçak uçurma töreni' düzenlendi.

Uçaklarını tamamlayan gençler heyecanla ilk uçuşlarını gerçekleştirdi. 

Tören sonunda öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu. 

Törende konuşan Akçaova Camii İmam Hatii Nurkan Boz, şunları kaydetti:

"2021 yılı başında 'Temalı Camiler Projesi' kapsamında camimizin temasını 'Gök Bilimleri, Bilim ve Teknoloji' olarak belirledik. Bu çerçevede ilk model uçak yapım kursunu 2021 yılı Mart ayında yaptık. Bu kursa 15 öğrencimiz katılmıştı. Bu yıl açtığımız kursa da 15 öğrencimiz katıldı. Bu kursumuzda Ata modelinin yanı sıra 4 öğrencimiz bir üst model olan Filamingo modelini yaptı. Kur'an dersleri, gençlerle buluşma ve namaz sonrası derslerin yanı sıra camimizin teması çerçevesinde de faaliyetler yapacağız. Gençlerimizi gök bilimleri, bilim ve teknolojiyle tanıştırmaya devam edeceğiz. Camimize ve kursumuza destek veren hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Ayrıca kursu düzenleyen, uçakların yapımına büyük emek vererek öğrencilerimize yardımcı olan Türk Hava Kurumu Muğla Şubesi yetkililerine teşekkür ediyoruz."

Kurs sonunda oldukça heyecanlı oldukları görülen öğrenciler, havacılıkla tanışmanın ve uçak yapmanın sevincini yaşadı.

Yarıyıl tatilini farklı bir faaliyetle geçiren öğrenciler, yaptıkları uçaklarla bahar aylarında düzenlenecek Model Uçak Uçurma Şenliği'ne katılmak istediklerini söylediler.

Editör: Mehmet Çalışkan