Bodrum İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik "Yıl Sonu Kapanış Programı" düzenlendi.

Konacık Herodot Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar'ın eşi Esma Bayar ile İlçe Müftüsü İbrahim Kapancı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe çocukların sevincine ortak oldu.

Programda 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarında öğrenim gören öğrenciler Kur'an-ı Kerim tilaveti sundu, ilahi ve şiirler okudu, çeşitli gösteriler sergiledi.

Programda konuşan İlçe Müftüsü Kapancı, Müslümanların hayattaki en önemli vazifelerinden birisinin dinini öğrenmesi olduğunu söyledi.

"Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğreteninizdir." hadis-i şerifini hatırlatan Müftü Kapancı, hocaları ve öğrencileri tebrik ederek başarılar diledi. 

Kapancı, "Peygamberimiz (s.a.s.) çocuklarımıza 7 yaşına kadar sevginin, saygının, doğruluğun güzelliğini; yalanın, iftiranın kötülüğünü; değerlerimizi, abdest nasıl alınır, namaz nasıl kılınır gibi temel dini vecibeleri öğretmemizi istiyor. 4-6 yaş Kur'an kurslarımızda bunun eğitimini veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan