Bodrum İlçe Müftülüğünce düzenlenen "Tarihte ve Günümüzde Kudüs" konulu konferansa Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı konuşmacı olarak katıldı.

Bodrum Belediyesi Heredot Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansta konuşan İl Müftüsü Çapçı, Mescid-i Aksa'nın ve Kudüs davasının sadece Filistinlilerin ya da Arapların değil bütün Müslümanların ortak davası olduğunu belirtti.

Kudüs'ün en adaletli ve hoşgörülü yıllarını Müslümanların hakimiyetinde geçirdiğini anımsatan Müftü Çapçı, "Kudüs, Müslümanların adil ve hoşgörülü yönetimlerinde farklı inançların birbirine saygı içerisinde varlığını devam ettirdiği örnek şehir olmuştur. İşgalciler, tüm ahlak ve hukuk ilkelerini ihlal ederek Kudüs'ün işgalini meşrulaştırmak istemektedir. Hukuk ve insanlık dışı uygulamalarla Müslümanların kendi mabetlerinde ibadet etmelerine dahi engel olmaktadır. Dini ve kültürel mirasa zarar vermekte, şehrin Müslüman kimliğini yok etmektedir." dedi.

- İslam dünyası güçlüdür

Kudüs'te işgal ve zulmü engellemenin ancak Müslümanların birlik ve beraberlik içinde hareket etmesiyle mümkün olabileceğine dikkati çeken Çapçı, şöyle devam etti:

"Biliyoruz ki İslam dünyası güçlüdür. İslam dünyası zengindir. İslam dünyası bütün yeryüzüne iyilik ve adalet getirecek imkanlara sahiptir. Ama maalesef İslam dünyası bunun farkında değildir. İç çekişmeler, fitne ve tefrika içinde imkanlarını yeterince kullanamamaktadır. Biz her platformda Kudüs davamızı gündeme getiriyoruz. Bu vesileyle her türlü işgal ve zulme rağmen yıllardır Mescid-i Aksa'nın muhafızlığını yapan Filistinli mazlum Müslümanların yanında olduğumuzu ve onlara her türlü desteği sunmaya devam edeceğimizi ifade ediyorum."

Öte yandan Bodrum İlçe Müftülüğü din görevlileri, Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde düzenlenecek olan "Siyer-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması" kapsamında öğrencilerle düzenli aralıklarla bir araya geliyor.

Öğrencilerin yarışmaya katılımını teşvik eden ve kayıt işlemlerini yapan din görevlileri, yarışmada sorumlu olunacak "Hz. Muhammed'in (s.a.s.) Hayatı" adlı kitabı gençlerle birlikte tahlil ediyor.

Editör: Mehmet Çalışkan