Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı 4-6 yaş Kur’an kurslarına ilgi her geçen gün artıyor.

Vatandaşlardan gelen yoğun talepler doğrultusunda 4-6 yaş Kur'an kurslarına yenileri ekleniyor.

Bu kapsamda Muğla Bodrum İlçe Müftülüğü tarafından yapımı tamamlanan Turgutreis Hanım Özcan 4-6 Yaş Kur’an Kursu, düzenlenen törenle açıldı.

Kursun açılışında konuşan İl Müftüsü Yaşar Çapçı, "Yavrularımız burada erken yaşta hem milli hem manevi değerlerimizi öğrenerek hayata başlıyor. Şairin dediği gibi 'Sen tohum saç, vermezse toprak utansın!'. Bizler burada tohum saçıyoruz ve inanıyoruz ki ileride meyvelerini toplayacağız. Rabbim yavrularımızı bizlere göz aydınlığı kılsın, muttakilere önder eylesin. Allah'a ve Resulüne itaatli, ana babasına hürmetli, vatanına milletine hizmetli eylesin." dedi.

Bodrum'da Diyanet İşleri Başkanlığı 4-6 yaş Kur'an kurslarına yoğun bir ilgi olduğunu ve İlçe Müftülüğünün bu talebi karşılamak için çalıştığını ifade eden Bodrum Müftüsü İbrahim Kapancı ise "Ne yazık ki bu yıl açmayı hedefleyip de eğitim öğretim yılına yetiştiremediğimiz kurslarımız oldu. İnşallah gelecek sene ilçemizin diğer bölgelerinde de 4-6 yaş Kur'an kursları açılışı gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursun açılmasına katkı sağlayan hayırsever Atilla-Hanım Özcan çiftine plaket takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan