Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde düzenlenen konferansa İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Diyanet İşleri Başkanlığınca hafta dolayısıyla hazırlanan sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Açış konuşması yapan İl Müftüsü İbrahim Öcüt, “Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi bizler de Allah Resulü Efendimizi anmaya, anlamaya vesile olması amacıyla bir araya geldik.” dedi. 

“Bizi buraya getiren Peygamber Efendimize olan sevgimizdir.” ifadesini kullanan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse ise Hz. Peygamber döneminden örnekler vererek, evlilik hayatının rahmet, meveddet ve sekînet olduğunu ve ailenin sağlıklı nesiller yetişmesine vesile olduğunu kaydetti.

Aile bütünlüğü ile birlik ve beraberliğin korunmasının önemini ifade eden Prof. Dr. Köse, aile arasındaki ilişkilerin önemine ve topluma yansımalarına vurgu yaptı.

İl Müftülüğünce düzenlenen programa Müftülük personeli, ilçe müftüleri, din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan