Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen “Yolumuz İyilik Olsun” yardım kampanyası kapsamında, il ve ilçe müftülükleri koordinesinde hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan insani yardım malzemelerini taşıyan onlarca tır, Suriye’nin İdlib kentine uğurlandı.

Amasya

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen “Yolumuz İyilik Olsun” kampanyası kapsamında “Bir Çuval Un da Benden Olsun” sloganıyla, Amasya İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Amasya Şubesi koordinesinde hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan 9 tır ihtiyaç malzemesi, dualarla İdlib’e uğurlandı.

Uğurlama programında konuşan Vali Dr. Osman Varol, “Biz millet olarak her daim, var olduğumuz günden bugüne komşularımıza kucak açmasını bilmiş, önümüzdeki bir lokma ekmeği ihtiyaç sahipleriyle paylaşabilme meziyetine sahip bir milletiz. Böyle bir milletin ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Bu tür yardım kampanyalarında ve bunun sonucunda da bu memnuniyetim ve bu gururum artıyor.” ifadelerini kullandı.

"Ülke olarak 3 milyondan fazla misafirimizle yıllardır ekmeğimizi paylaşıyoruz." diyen Vali Varol, "Bizler öyle bir ecdadın evlatlarıyız ki bir tarafta komşumuz aç yatarken bizim tok bir şekilde rahat yatmamız mümkün değil. Vicdanımız, gönlümüz ecdadımızdan gelen o hisler, duygular, inancımız ona kesinlikle müsaade etmez.” dedi. 

İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu ise şunları kaydetti:

"Bir mütefekkirimiz der ki 'Bir Müslümanı Müslüman olmayandan ayıran temel değerlerden, temel erdemlerden biri de merhamettir.' Merhamet sadece acımak değildir. Merhamet acıyı dindirmek, acıyı paylaşmaktır. Sevgili Peygamberimizin; 'Doğuda ayağına diken batan bir Müslümanın acısını, batıdaki Müslüman duymadıkça kâmil bir mümin olamaz.' ifadelerini şiar edinen bizler, sınırımızın ötesindeki kardeşlerimizin acılarını bir nebze olsun hissetmek, paylaşmak için bu yardım kampanyasını düzenledik. 6 tır un, 2 tır 15'er kiloluk gıda malzemesi, 1 tır da battaniye ve giyecek eşyası temin ettik. Bu kampanyamıza çalışmalarıyla ve maddi olarak destek veren ilçe müftülerimize ve kıymetli personelimize, Amasyalı hayırseverlerimize teşekkür ediyor, tır şoförlerimize hayırlı yolculuklar dilerken, yardımların kazasız belasız bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını Rabbim’den temenni ediyorum.”

Konuşmaların ardından yardım tırları dualarla İdlib’e uğurlandı.

Denizli

Denizli İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Denizli Şubesi tarafından hazırlanan 2 tır gıda kolisi, 2 tır un, 1 tır battaniye ve 2 tır muhtelif gıda, giyim ve çocuk eşyasından oluşan toplam 7 tır yardım malzemesi İdlib’e uğurlandı.

Yardım kampanyası hakkında açıklamalrda bulunan İl Müftüsü Mehmet Aşık, "Başkanlığımız ve Vakfımız tarafından yürütülen ‘Yolun İyilik Olsun’ yardım kampanyasına destek olarak yurt içinde ve yurt dışında bulunan muhtaçlara her zaman yardım eden hayırsever Denizli halkımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi. 

İstanbul

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen “Yolun İyilik Olsun” kampanyasına bir destek de İstanbul’dan geldi.


Bayrampaşa ve Fatih İlçe müftülükleri tarafından hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan 4 tır yardım malzemesinin İdlib’e gönderilmesi amacıyla törenler düzenlendi.


İlçe müftülüklerince düzenlenen törenlerin ardından yardım malzemelerini taşıyan tırlar, mehteran eşliğinde İdlib’e doğru yola çıktı.

Editör: Mehmet Çalışkan