Türk Silahlı Kuvvetlerinin 27 Şubat'ta İdlib'de yaşanan hain saldırının ardından bölgede istikrarın hakim olması ve insani dramın önlenmesi amacıyla başlattığı "Bahar Kalkanı Harekatı" sonrası Türk halkı tek yürek oldu, Mehmetçik için duaya durdu.

"Bahar Kalkanı Harekatı"nın zaferle sonuçlanması için ülke genelinde sabah namazı buluşmaları düzenleniyor, Fetih Suresi okunup Mehmetçik için 'zafer' duası ediliyor.

Ağrı 

Ağrı Merkez Camii'nde düzenlenen sabah namazı programında Fetih Suresi okundu, İl Müftüsü Tandoğan Topçu sabah namazını kıldırdıktan sonra Bahar Kalkanı Harekâtı’na katılan Mehmetçik için dua etti.


Eskişehir

Eskişehir Vişnelik Beyazıt Camii'nde düzenlenen sabah namazı buluşmasında, Fetih Suresi okunduktan sonra cemaate hitap eden İl Müftüsü Bekir Gerek, duasında; "birlik ve beraberlik, kardeşlik ve dostluk, yardımlaşma ve dayanışma, gönülden kalplerin birleşmesi" temennisinde bulundu.


Giresun

Espiye ilçesinde İdlib şehitleri için Espiye Merkez Camii’nde Kur’an-ı Kerim ve Mevlidi Şerif Programı düzenlendi. Suriye'nin İdlib kentinde Türk Silahlı Kuvvetlerince başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı'na katılan Mehmetçik için Fetih Suresi okundu, İlçe Müftüsü Yavuz Koçak tarafından zafer duası edildi.


Sinop

Bahar Kalkanı Harekatı’nın zaferle sonuçlanması ve bu zamana kadar vatan uğruna canlarını feda eden şehitler için Sinop’ta eller semaya açıldı.
Akşam namazını müteakip Alaaddin Camii’nde gerçekleştirilen programda, din görevlileri Kur’an-ı Kerim tilaveti sundu, kasideler okudu.

Mehmetçik için zafer duası yapan İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, programda yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"Mehmetçiğimiz daima mazlumun yanında, zalimin karşısındadır. Dünyanın iyiliği için cephede, insanlık adına siperdedir. Hakları ellerinden alınanların imdadına koşmak için seferdedir. Bizler de bu vatan uğruna ve mazlumlara kol kanat gererken şehit olan Mehmetçiklerimize, Bahar Kalkanı Harekatı’nın muzaffer olması ve yaralı askerlerimizin şifalar bulması için Cenab-ı Hakk’a ellerimizi açıyoruz ve 'Ya Rabbi! Senin uğrunda ölen ordu budur ve sen bu orduyu her daim muzaffer eyle!' diye niyaz ediyoruz."

Editör: Mehmet Çalışkan