Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen “Yolumuz İyilik Olsun” yardım kampanyası kapsamında, il ve ilçe müftülükleri koordinesinde hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan iyilik tırları dualarla İdlib’e uğurlanıyor. 

Giresun/ Keşap 

 “Yolun İyilik Olsun” sloganıyla sürdürülen yardım kampanyasına bir destek de Keşap Müftülüğünden geldi.

Keşap İlçe Müftüsü Özcan Yılmaz öncülüğünde din görevlileri arasında İdlib için nakdi yardım toplandı. 

İlçe Müftüsü Özcan Yılmaz; "Mazlumun, fakirin fukaranın, garip gurabanın yanında yer almak bizim varlık sebeplerimizden birisidir. Bizim milletimiz fakir fukaraya, mazluma ve çeşitli afetlere maruz kalmış insanlara sınırların sadece içerisinde değil sınırlarımızın ötesinde de tarih boyunca sahip çıkarak ayakta kalmıştır ve onların duasını almıştır." dedi.

Düzce/ Kaynaşlı 

Kaynaşlı Müftülüğünün öncülüğünde ‘"aynaşlı Halkı Mazlumların Yanında" sloganıyla başlatılan İdlib'e yardım kampanyası kapsamında, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ve hayırseverlerin katkılarıyla bir tır dolusu insani yardım malzemesi toplandı. 

Eski Belediye Meydanı'nda yardım tırlarının uğurlanması amacıyla tören düzenlendi.

Yardım tırları, İlçe Müftüsü Yavuz Horuz’un yaptığı duanın ardından İdlib’e doğru yola çıktı.

Yozgat

Yozgat İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Yozgat Şubesince "Yolun İyilik Olsun Yozgat" sloganıyla sürdürülen yardım kampanyasına en anlamlı destek, İdris Duyar 4-6 Yaş Kur'an Kursu öğrencilerinden geldi.


4-6 yaş Kur’an kursu öğrencileri, İdlib için hazırladıkları 11 koliden oluşan gıda ve temizlik malzemelerini, İl Müftü Yardımcısı İsmail Karadavut’a teslim etti.


Öte yandan kampanya kapsamında İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Yozgat Şubesi tarafından toplanan yardım malzemeleri, düzenlenen törenle İdlib’e gönderildi. 

Editör: Mehmet Çalışkan