Mersin Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mersin Şubesi iş birliğinde; "Beklenen Sensin, Bir Yetime Bayram Sevinci Ol" sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı.

Kimsesiz, yetim ve öksüz çocuklara bayram sevinci yaşatmak amacıyla düzenlenen yardım kampanyası kapsamında, hayırseverlerin desteği ile hazırlanan ve içerisinde kıyafet, ayakkabı, oyuncak, bulunan bayramlık hediye paketleri ve bayram harçlıkları, din görevlileri ve TDV gönüllüleri tarafından çocuklara ulaştırıldı.

Çok sayıda çocuğun tedbirler eşliğinde bayram alışverişine çıkarıldığı yardım kampanyası kapsamında yetim çocukların sevincine ortak olan İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, "Rahmet, bereket ve paylaşma ayı olan Ramazan ayında ilçe müftülüklerimizle birlikte, Mersin'de tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi 700 yetim yavrumuzu giydirmeye ve ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz." ded.

"Onlar bizim emanetimiz"

İl Müftüsü Kondi, "Yetim güldüğü zaman dünya gülecektir. Yetimin başını okşayan ellere ateş değmeyeceğini Peygamber Efendimiz haber veriyor. Onlar bizim emanetimiz. İnşallah bu emanetlerimize sahip çıkarak, onların maddi ve manevi ihtiyaçlarını gidererek, onların toplumumuzun asıl parçası olduklarını hissettirmemiz gerekiyor. Bugün burada bu yavrularımızı giydiriyoruz. Bayrama onların mutlu girmesi, sevinçli girmesi bizim için de en büyük mutluluk olacak. Yavrularımızın giydirilmesi, ihtiyaçlarının giderilmesi ve diğer hayri hizmetlerimizde bizlere yardımlarını esirgemeyen bütün hayır sahiplerimize teşekkür ediyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımız, il ve ilçe müftülüklerimiz, yurt içi ve yurt dışındaki dini ve hayri hizmetleri hiç duraksatmadan yerine getirme gayreti içerisindedir. Emeği geçen ilçe müftülerimize, din görevlisi arkadaşlarımıza, Kur'an kursu hocalarımıza teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul eylesin. Allah mübarek Ramazan ayını cümlemizin iyiliğine, huzuruna, sağlığına vesile eylesin inşallah." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan