Mersin İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mersin Şubesi iş birliğinde vatandaşlara yönelik iftar programı düzenlendi.

İl Müftülüğü Gençlik, Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen iftar programına Mersin Valisi Ali İhsan Su, Hazine ve Maliye eski Bakanı Lütfi Elvan, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, siyesiler, belediye başkanları, şehit yakınları, gaziler ve aileleri, engelli vatandaşlar, ilçe müftüleri ve din görevlileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda iftar öncesi vatandaşlara hitap eden Mersin Valisi Su, “Rahmet ve bereket ayı Ramazan-ı Şerif'te sizlerle birlikte iftar etmenin mutluluğunu yaşıyorum. İnşallah bu iftarlar ve Ramazan ayı birliğimize, beraberliğimize çok kuvvetli bir destek sağlayacak. Bu anlamda bu ay birleşme, bütünleşme, birbirimizle yardımlaşma ayı, birbirimizin gönlünü alma ayı. Bu güzel iftar programını organize eden sayın Müftümüze ve ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.

Hazine ve Maliye eski Bakanı Elvan, “Toplumun her kesiminden kardeşlerimizin bulunduğu bu iftar programına bizi davet edenlerden Allah razı olsun. Başta İl Müftümüz olmak Diyanet İşleri Başkanlığına, Türkiye Diyanet Vakfına huzurlarınızda çok teşekkür etmek istiyorum. Bu günler birliğimizi ve beraberliğimizi daim kılsın. Birliktelik ve beraberlik uğruna hareket etmeye her geçen günden daha fazla ihtiyacımız olan bir süreçten geçiyoruz. Allah bu günleri bizim birlikteliğimize ve dayanışmamıza vesile kılsın.” diye konuştu.

Ramazan ayı faaliyetlerine dair bilgilendirmede bulunan İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi ise şu ifadelere yer verdi:

"Mersin İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Mersin Şubesi olarak on ayrı iftar programı tertip ediyoruz. Her iftar programımızı, temel öğesi şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve aileleri, öğrencilerimiz ve yetimlerimiz olarak gerçekleştiriyoruz. Bu yıl Ramazan ayında bir önemli konuyu daha dile getiriyoruz. O da yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerimizle hayır sahiplerimizi buluşturup onların arasında köprü görevi yapıyoruz. Dini ve hayri hizmetlerde her daim bize destek veren ve yardımcı olan hayır sahiplerimize teşekkür ediyor, teşriflerinizden dolayı saygı ve hürmetlerimi sunuyorum."

Editör: Mehmet Çalışkan