Toroslar İlçe Müftülüğü koordinesinde yapımı tamamlanan Toroslar Halkkent Emir Sultan Camii, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla ibadete açıldı.

Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siz değerli kardeşlerimden istirhamım şu olacak; Emir Sultan Camii'nde bir olalım, beraber olalım, iri olalım, diri olalım, kardeşliğimizi asla lekelemeyelim. Kardeşliğimize gölge asla düşürmeyelim. Bölmek isteyenlere fırsat vermeyelim. Ne kadar bu noktada bir olup beraber olursak Rabbim gücümüzü o kadar arttıracaktır. Bu vesileyle ben de tüm geçmişlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, şehitlerimize rahmet diliyorum. Rabbim bizleri şehitlerimizle birlikte sevgili Habibinin livâü'l-hamd ismiyle müsemma sancağı altında haşru cem eylesin." dedi.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile Toroslar Halkkent Emir Sultan Camii ibadete açıldı.

Açılışın ardından cami hakkında İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi'den bilgi alan Erdoğan, camiye Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye eski Başbakanı Binali Yıldırım, milletvekilleri, mülki ve idari amirler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan