Mersin İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mersin Şubesi iş birliğinde açılan "İyilik Çarşısı", ihtiyaç sahibi vatandaşlara umut oldu.

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde faaliyet gösteren İyilik Çarşısı'na gelen vatandaşlara hayırseverlerin destekleri ile hazırlanan gıda malzemelerinden ihtiyaç duyduklarını ücretsiz olarak alabiliyor. 

İyilik Çarşısı'na gelemeyecek durumda olan vatandaşlara ihtiyaç duudukları ürünlerin din görevlileri tarafından ulaştırıldığını kaydeden İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, "Burası İyilik Çarşımız. İyilik Çarşımızdaki sloganımız; 'İmkanı olanlar getirip koysun, ihtiyacı olanlar alıp götürsün.' Din görevlisi kardeşlerimizin görev mahallinde tespit ettikleri ihtiyaç sahipleri buraya gelerek ihtiyaç duydukları her şeyi alabiliyorlar. Gelemeyen vatandaşlarımıza ise görevlilerimiz eliyle ihtiyaç duydukları malzemeleri ulaştırıyoruz." dedi.

İl Müftüsü Kondi, "Biz sadece yardım kolisi dağıtmıyoruz. Sevgiyi, umudu, birlikte kardeşçe yaşama duygusunu da paylaşıyoruz. Toplumdaki ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin yalnız olmadıklarını onlara hissettirmeye çalışıyoruz. Bir umut kapısı olarak görülen camilerimizi daha fonksiyonlu, sosyal ve kültürel alanda da aktif hale getirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Şu ana kadar Mersin İl ve ilçeleri ile köylerinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara 17 bin adet gıda kolisi ulaştırıldığını dile getiren Müftü Kondi, Ramazan sonu itibarıyla 30 bin yardım kolisini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedeflendiklerini söyledi. 

Kondi, İyilik Çarşısı'nın Ramazan ayından sonra da ihtiyaç sahiplerine hizmet vermeye devam edeceğini dile getirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan