Günümüzde kullanımı hızla artmaya devam eden sosyal medyanın kişilerarası yüz yüze iletişime etkisi tartışma konusu olmakta ve sosyal medyanın etkilemiş olduğu kişilerin başında çocuklar ve gençler gelmektedir. Bu projeyle çocuklar ve gençler tarafından sosyal medyanın kullanımının azaltılması, güncel hayattaki zararlı etkilerini asgari düzeye düşürülmesi ve katılımcıların sosyal yönlerini iyileştirmesi amaçlandı.

Tarsus Müftülüğünce yürütülen “Sosyal Medya ve Gençli Projesi” toplum nezdinde yıkıcı etkilerin sonlandırılması yönünde önemli bir soruna çözüm arayışı olarak planlandı. 18 Ağustos tarihi itibari ile sona ermesi planlanan proje kapsamda; ziyaretler, konferanslar, piknikler ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmekte. Proje, yatılı erkek ve kız öğrencilerin kaldıkları 6 kursta gerçekleştiriliyor. Gülek, Taşçılı, Aladağ, Beylice, Çamlıyayla ve Tekir Kur’an Kursları, projenin uygulandığı kurslar. 

Tarsus Müftülüğümüzce yürütülen proje kapsamında gerçekleştirilen seminerlerde; gençlerin, sosyal medyayı kullanırken dikkat etmesi gereken hususları, karşılaşabilecekleri tehlikeler ve bunlardan korunmanın yolları üzerinde duruluyor. 

Editör: Mehmet Çalışkan