Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde yürütülen operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel’in babası Hasan ve annesi Sabahat Türkel, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından İdlib’de savaş mağduru aileler için inşa edilen İyilik Konutları'na destek oldu.

İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi’yi ziyaret eden şehit ailesi, şehit Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel’in hayattayken biriktirdiği paraların olduğu kumbarasını ve içerisinde bir miktar para bulunan cüzdanını İdlib’de savaş mağduru aileler için inşa edilen İyilik Konutları'nda kullanılmak üzere Türkiye Diyanet Vakfı’na bağışladı.

Yeryüzünün en büyük iyilik hareketi olan Türkiye Diyanet Vakfı kanalıyla şehit oğulları adına bir iyilik, bir hayır yapmak istediklerini belirten anne Sabahat Türkel, ben bir kuru ekmeğe de razıyım, yamalı da giymeye razıyım, yeter ki vatanımız sağ olsun, milletimiz var olsun, oğlum yardımsever, fedakar ve çok merhametliydi.’’dedi.

Şehit babası Hasan Türkel’de Türkiye Diyanet Vakfı Kanalıyla şehidin adının yurt içi ve yurt dışında yaşatılmasının ve bol bol dua ile anılmasının kendilerini memnun edeceğini belirtti.

İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi ise “Şehidimiz Asım Türkel’in anne ve babası örnek bir davranış sergilemiş,  Devletimizin şehit ailesine yaptığı yardımların tamamını da ihtiyaç sahibi bir aileye ev yaparak değerlendirmeleri takdire şayandır. Şehidimiz adına yapılan tüm yardımlardan ve yaptıkları vekaletle kurban bağışından dolayı teşekkür ediyorum. Şehitlerimiz, 82 milyonun evladı, herkesin dilinde kalbinde duasındadır onlar. Allah onların makamlarını yüce eylesin. Onlar sayesinde bu gün buradayız. Ezanımız okunuyorsa, bayrağımız dalgalanıyorsa onların sayesinde, sizlere minnettarız.” ifadelerini kaydetti.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Dr. Kondi, şehit anne ve babasına teşekkür ederek bağış makbuzunu takdim etti.

Editör: Mehmet Çalışkan