Mersin İl Müftülüğünden yapılan açıklamaya göre, Türkel'in Mersin'deki ailesi, oğullarının şehit olmadan önce "Eğer şehit olursam mezarımın başında İshak Danış hocamın Kur'an okumasını isterim" şeklinde istekte bulunduğunu İl Müftülüğüne iletti.

Müftülüğün girişimiyle isteği öğrenen İstanbul Kasımpaşa Büyük Piyale Paşa Cami İmam Hatibi İshak Danış, İl Müftüsü Şaban Kondi ile Türkel'in ailesini ziyaret etti.

Danış, daha sonra Türkel’in kabrinin bulunduğu şehitliğe giderek, mezarının başında Kur'an-ı Kerim okudu.

Şehidin annesi Sabahat Türkel, oğlunun isteğinin yerine getirilmesi karşısında duygulanarak, "Oğlum İshak Danış'ı çok severdi ve okuduğu duaları dinlerdi. Oğlumun son isteği İshak Danış hocanın mezarında Kur'an okumasıydı. Oğlumun vasiyetinin yerine getirilmesinde emeği olanlara teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Şaban Kondi de şehidin vasiyetini duyar duymaz çalışmalara başladıklarını belirterek, "Vatanımızın bekası için canlarını feda eden şehitlerimizin isteklerini yerine getirmek bizler için bir onurdur. Bugün de burada şehit Asım Türkel’in vasiyetini yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Rabbim şehadetlerini kabul etsin." diye konuştu.

Danış ise istek kendisine iletildiğinde hiç düşünmeden kabul ettiğini, şehidin son isteğini yerine getirmenin kendisi için şeref olduğunu anlattı. 

Editör: Mehmet Çalışkan