Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde koronavirüsle mücadelede vatandaşın hizmetine koşan din görevlileri, virüsle mücadelenin ilk gününden itibaren hasta ve yaşlı vatandaşlardan çocuklara, engellilerden sağlık çalışanlarına ve mülteci vatandaşlara, hatta sokak hayvanlarına varıncaya kadar salgının sebep olduğu mağduriyeti gidermek için çalıştı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadelede iyiliğin öncüsü olan din görevlileri, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk tarafından başarı belgesi ile ödüllendirildi.

Akdeniz Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubunda yer alan din görevlilerine Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk imzasıyla gönderilen başarı belgelerini İlçe Müftüsü İbrahim Yavuz verdi.

İlçe Müftüsü Yavuz, "Devletimiz, koronavirüse karşı ilk günden itibaren etkin önlemler aldı. Pandemi döneminde vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tüm ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de vefa grupları oluşturuldu. Böylece 65 yaş üstü vatandaşlarımız ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sizlerin sayesinde acil ihtiyaçları başta olmak üzere, günlük ihtiyaçları, eczane, market, faturalarının yatırılması ve maaş talepleri gibi birçok istekleri karşılandı. Salgın sürecinde gösterdiğiniz gayret ve çabalarınız halkımızın nezdinde memnuniyetle karşılık buldu. Bu dönemde özveriyle çalışan Vefa Sosyal Destek Grubumuzda çalışan görevlilerimize teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan