Akdeniz İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Akdeniz Şubesi iş birliğinde "On İki Ay, On İki İyilik" adlı proje hazırlandı.

Proje hakkında Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan Akdeniz İlçe Müftüsü İbrahim Yavuz, "Akdeniz İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ile Türkiye Diyanet Vakfı Akdeniz Şubesi olarak 'On İki Ay, On İki İyilik' projesini hayata geçirdik. Projemiz ile din gönüllülerini ve hayırseverleri her ay bir iyilik hareketi etrafında buluşturmayı hedefliyoruz. Proje kapsamında bu yıl içerisinde her ay farklı bir iyilikle hayırseverlerimizin karşısına çıkacağız ve toplumumuzun farklı kesimlerinin farklı ihtiyaçlarını gidermeleri konusunda yardımcı olmaya çalışacağız." dedi.

Projenin ilk ayında din görevlileri ve hayırseverlerin desteği ile ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolisi ulaştırıldığını belirten Müftü Yavuz, "Din görevlilerimiz ve hayırseverlerimizin yapmış olduğu bağışları, görevlilerimizin belirlediği ihtiyaç sahibi insanlarımızın evlerine kadar ulaştırdık. Bir nebze de olsa sevinçlerine ortak olduk." diye konuştu.

- İyilik Akdeniz’e yakışıyor

"Ben her Mümine kendi nefsinden daha ileriyim, daha yakınım. Bir kimse ölürken mal bırakırsa, o mal kendi yakınlarına aittir. Fakat borç veya yetimler bırakırsa, o borç bana aittir, yetimlere bakmak da benim vazifemdir." hadis-i şerifini hatırlatan Yavuz, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizler de Allah Resulünün emanetleri olan yetim kardeşlerimize ulaşma gayreti gösterdik. Din görevlilerimiz ve hayırsever kardeşlerimizin destekleriyle 47 yetim çocuğumuzun ihtiyaçlarını karşılarken, projemizin üçüncü ayında ise 'Hediyem Kur’an Olsun' dedik. Kur'an-ı Kerim'in çağlar üstü evrensel mesajını geniş kitlelere ulaştırmak, O'nu okuma ve anlama konusundaki çabaları desteklemek, halkımızda ve İslam dünyasında Kur’an farkındalığını ve kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığımızla birlikte başlatılan 'Hediyem Kur'an Olsun' projesi çerçevesinde yeryüzünde hidayet rehberi Kur'an’ımızın ulaşmadığı hiçbir yer kalmasın hedefiyle hareket ettik. Ve yine din görevlilerimiz ve hayırseverlerimizin katkısıyla 184 Kur’an-ı Kerim’i ihtiyaç duyulan bölgelere yolluyoruz. Projemiz önümüzdeki aylarda farklı iyiliklerle devam edecek. Halkımızın zekâtlarından, sadakalarından bu iyilik hareketine katkı sağlamalarını bekliyoruz. Zaman iyilik zamanı! Zaman Akdeniz için iyilik vakti! İyilik Akdeniz’e yakışıyor."

Editör: Mehmet Çalışkan