Erdemli İlçe Müftülüğü, İçişleri Bakanlığınca valilik ve kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan "65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında, yaşlılara sıcak yemek hizmeti veriyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları sınırlandırılan yaşlı ve kronik hastalar için Erdemli İlçe Müftülüğü bünyesinde oluşturulan "Aşevi", yaşlı vatandaşların evlerine sıcak yemek götürüyor.

Çalışmalar hakkında Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan Erdemli İlçe Müftüsü Dr. Hayri Erenay, "Erdemli Müftülüğümüzün koordinesinde Türkiye Diyanet Vakfı ve Erdemli Din Gönüllüleri Derneğimiz ile birlikte 2015 yılından itibaren yapmış olduğumuz aşevi hizmetini, koronovirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan insanlarımızın evlerine üç çeşit sıcak yemek götürerek devam ettiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Müftü Erenay şöyle devam etti:

"Tüm dünyayı etkisi altına alan koronovirüs tedbirleri kapsamında devletimiz 65 yaş ve üstü ile kronik hastalıkları bulunan vatandaşlarımızın sağlıkları açısından dışarı çıkmalarını kısıtladı. Bu insanlarımızın ihtiyaçlarını gidermek için oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu'na Erdemli İlçe Müftülüğü, Diyanet Vakfı Erdemli Şubesi ve Erdemli Din Gönüllüleri Derneği olarak katkı sağlamaya çalışıyoruz. İlçemizde ihtiyaç sahibi, 65 yaş üstü ve rahatsızlığından dolayı dışarı çıkmaları sakıncalı olan yaklaşık 100 ailemizin evine sıcak yemekleri Diyanet Vakfımızın araçları ve din görevlilerimiz eliyle ulaştırıyoruz. Her mahallemizdeki din görevlimizi görev mahallinde koordinatör olarak görevlendirdik. Bu görevlilerimiz öncelikle görev yerlerinde bulunan 65 yaş üstü, bakıma muhtaç, kimsesi olmayan yaşlılarımızın tespitini yaptılar. Tespiti yapılan kişilerin ihtiyaçlarının karşılanması konusunda Vefa Sosyal Destek Grubu'nu bilgilendirerek ihtiyaçların yerine getirilmesini sağlıyoruz."

"Bu sıkıntılı süreci birbirimize destek olarak aşacağımıza inanıyoruz." değerlendirmesinde bulunan Erenay; "Devletimizin almış olduğu tedbirlere riayet edildiği takdirde daha çabuk hayatımızın normale döneceğini düşünüyorum. Her kayıp sen, ben veya sevdiklerimizden birisi olabilir. Önemli olan sayılar değil, sevdiklerimizle birlikte yaşayacağımız hayat. Onun için ricamız; 'Evde Kal, Sağlıklı Kal Diyoruz." şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan